Ultrazvuková diagnostika betonového sloupu, jaká firma to dělá?

Ahoj, prosim, nevite nahodou, ktere firmy provadi ULTRAZVUKOVOU diagnostiku betonu? V nasem pripade betonoveho sloupu 40x40, ktery mame v dome. Prolezla jsem snad cely internet a nic nenasla, ale pry to opravdu existuje... dekuji predem za rady, pokud nekdo vite.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jsem se ze zvedavosti zeptal googlu a nasel jsem toto https://www.betonserver.cz/horsky
Odpovědět
@jakuda Diky moc, kouknu na to :-D Ja teda predtim nasla nejake firmy, ale zadna nedelala tu ultrazvukovou diagnostiku- jen diagnostiku pomoci vrtu ci poklepavanim nejakych kladivek, a to pry v nasem pripade nestaci...
Odpovědět
Podle mě by bylo levnější ten sloup udělat nový, než platit za tak atypickou službu... Proč ho chcete/potřebujete zkoumat?
Odpovědět
@requied Jde o sloup v dome, ktery je dost dulezity po staticke strance, a je napojen na preklad, takze by bylo lepsi sloup zachovat, ale k tomu je potreba vedet, jestli je zachovano jadro a to se da zjistit prave jedine ultrazvukovou diagnostikou.
Odpovědět
Na FAST pri VUT v Brne se tim zabyvaji na ustavu zkusebnictvi (presny nazev ustavu nevim). Napr. doc. Schmid,...
Odpovědět
@puhelin Dekuji moc za info. Zapomnela jsem uplne napsat, ze jde o Prahu, takze potrebuji nekoho z Prahy. Jeste uvidim. Hezky vikend!
Odpovědět
@lagertha tak zkuste CVUT v Praze.
Odpovědět
@fifina86 Tam jsem volala. Poradil nam to stavebni dozor. A bylo mi receno, ze u naseho sloupu tu diagnostiku udelat nemuzou. Proc, to netusim, nezjistovala jsem to.
Odpovědět
@lagertha tak bych zavolala znova a zeptala se, zda neporadí někoho, kdo to udělá. Je to specifická věc, vědí určitě,kdo to dělá.
Odpovědět
@fifina86 Ja se na to ptala a rekli mi, ze opravdu neporadi, kdo je schopny u takoveho sloupu diagnostiku provest. Nas stavebni dozor taky rikal, ze to nechape, a ze uz tedy nevi, na koho se obratit... no asi neporidim ani tady :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@lagertha a v té laboratoři Horský s.r.o. jsi taky nepořídila? Na stránkách mají uvedeno, že přesně toto dělají.
Odpovědět
Profilova fotka
@fifina86 Klokneruv ustav, doc. Bouska, vam urcite poradi
Odpovědět
Článek se načítá
@geodett to asi nebylo mně ;) ale @lagertha ;)
Odpovědět
Moc dekuji vsem za rady! Nakonec se ten sloup ale ureze, ikdyz to bylo uplne posledni reseni. Po podrobne prohlidce sparu, co na nem jsou, se zjistilo, ze na par mistech je stopro dutina... docela se mi ulevilo, ikdyz to bude zase akce s tim rezanim.... :-S , ale aspon potom budu vedet, ze novy sloup je OK... mejte se a diky! :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?