Z čeho stavět dům svépomocí?

Dobrý den, Zajímá mě,zda je tu někdo kdo stavěl dům svépomocí z KVH hranolů?Popřípadě z čeho stavět,požadavky-cena,nízkonákladový typ domu,jaké jsou vaše poznatky?Budeme moc rádi za jakýkoliv tip. :-)
Odpovědět
Rychlá hrubá stavba z betonových dílců.
Odpovědět
Profilova fotka
@petrastudio staveli jste nekdy drevostavbu? Mate zkusenosti s tesarinou? Jestli ne, tak to rychle rozhodne nepujde. A vzhledem k mnohem vyssi narocnosti provedeni detailu nez u zdenych staveb tammuzete spoustu pokazit.
Odpovědět
zkušnosti máme velmi malé, zatím hledáme a zjišťujeme...měli jsme na mysli nějakou "stavebnici", moje zkušenosti jsou nula nula a manžel sice se dřevem pracuje,ale v jiném oboru. Chceme stavět svépomocí-kvůli penězům..už se vyznám co je ytong,porotherm,cihla a dřevo :-D :-D :-D :-D :-D prostě nýmandi,co se rozhodli že si postaví dům
Odpovědět
Profilova fotka
@petrastudio tak stavebnice samozrejme existuji. Firmy jako pila Martinice nrbo Kawulok maji cnc obrabeci stroje a vyrobi vam ocislovane dilce a daji navod jak u ikea. Na zahradni domek je to super ale bohuzel ta konstrukce je tak 5% z cele stavby a u rd je pak extremne narocne a pro neznaleho nemozne neudelat nekde chybu.
Odpovědět
Takže myslíte,že stavět buď z něčeho jako ytong nebo heluz je mnohem lehčí? @jumpmans
Odpovědět
Bez zkušenosti bych do dřevostavby nesel, neznáte know how, není to jen nakoupit osb desky, parozábranu, izolaci atd. Musíte vedet jakou presne, slozeni, musí vam to spočítat projektant který dřevostavby zna. Sice se da skoro vse dohledat na beru, ale riziko, ze to nebude fungovat tu je. Az se vám bude rosit dum a plesnivět zevnitř, bude pozdě. Sam dřevostavbu stavim, ale na klic. Svepomoci bez zkusenosti bych stavěl jedine zdeny, zedniku jsou mraky...
Odpovědět
Profilova fotka
@wries sam bych do drevostavby taky nesel, ale urcite je I tam spousta veci, ktere si muzete udelat sami. Treba instalace zatepleni, sadrokartonu a podobne. Velke spolecnosti by do toho urcite nesly, ale je spousta mensich firem se kterymi se domluvit da.
Odpovědět
Mě nejde ani tak o tu dřevostavbu jako takovou-že bych o ni stála více než o zděný dům..ale řešíme ty peníze,tak mě napadlo,zda to nebude levnější...manžel chce ytong. Chceme malý dům,spíše patrový-kvůli pozemku. Libí se nám typ jako POZITIV od G-servisu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?