Přemalování knihovny Billy Ikea

Ahoj, potřebovala bych poradit. Mám doma knihovnu Billy z IKEA v bílé barvě, ráda bych ji přemalovala na tmavě zelenou. Ale vůbec netuším jakou barvu pořídit aby to chytlo a vypadalo to nějak jednolitě. Je to klasická dřevotříska. Bude stačit barva na dřevo? Nebude tomh vadit ta fólie? Asi hloupý dotaz ale nikdy jsem to nedělala 🙈😀 Předělával jste si někdo tuhle knihovnu? Mate případně výsledné fotky? A můžete mi poradit jaký typ barvy teda koupit 😀 Moc děkuji za pomoc.
Odpovědět
jestli je na tom folie, tak třeba tu folii nejdřív sundat. nahřejete a poodlepujete. pak celé zbrousit a teprve pak můžete začít s malováním a následně s lakováním.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od dali1bor:

jestli je na tom folie, tak třeba tu folii nejdří…
@dali1bor Vy ste už niekedy sundávali fóliu z drevotriesky, brúsili a natierali? To by som úprimne chcel vidieť.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od roman_:

@dali1bor Vy ste už niekedy sundávali fóliu z dre…
@roman_ no není to nic jednoduché předpokládám :-D a za mně já bych rovnou koupil novou :-D
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od matusska6:

@roman_ no není to nic jednoduché předpokládám :-…
@matusska6 někde jsem jednou o tom četl že to pani takhle dělala s celou kuchyňskou linkou :-D jako klobouk dolu :-D já bych na to trpělivost neměl.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od patkin:

@matusska6 někde jsem jednou o tom četl že to pan…
@patkin To tedy, to mi přijde jako zbytečná robota, když máš takto kus nábytku přetvářet na nějaký úplně jiný a v podstatě jen kvůli barvě.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od gapim:

@patkin To tedy, to mi přijde jako zbytečná robot…
@gapim já jen nerozumím proč si lidí nekoupí rovnou danou věc v dané barvě v jaké potřebují 😅
Odpovědět

@gapim já jen nerozumím proč si lidí nekoupí rovn…
@patkin Proč vyhazovat něco, co je funkční a jen se změnila barevná preference?
Odpovědět

@patkin napríklad preto, že som nevedela zohnať v modrom :-)
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od stodola01:

Ahoj, potřebovala bych poradit. Mám doma knihovn…
@stodola01 brúsola som a kriedovú farbu z OBI som natierala 2x
Odpovědět

@patkin Pretože paleta farieb výrobcov nábytku je dosť obmedzená. Väčšina, keď už, tak je biela, šedá alebo antracitová, pretože to sú teraz moderné farby a ešte sa jednotliví výrobci netrafia do rovnakého odtieňu. A keď chcete hocijakú inú, tak buď nenájdete nič, alebo toho bude tak málo, že sa vám nič páčiť nebude. Nevidím problém v natieraní nábytku, akurát by som ho asi radšej nastriekal ako ťahal valčekom a štetcom.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@patkin Pretože paleta farieb výrobcov nábytku je…
@roman_ Vidíš a to stříkání sprejem není až takový špatný nápad. Jenom není tam pak riziko že se to oloupe? Nebo to ještě přetřít nějakým penetrákem?
Odpovědět

@roman_ Vidíš a to stříkání sprejem není až takov…
@patkin Záleží asi akým sprejom, ale spreje sú drahé, lepšie sú normálne farby a striekacia pištol, buď na kompresor alebo airless (tam je zas drahšie vybavenie).
Odpovědět
V USA se běžně kupuje IKEA, k tomu dodělá obestavba z OSB nebo překližky (plywood) a nastříká. Proč by to v česku nešlo? Jen je třeba na to mít vhodnou barvu a vybavení (kompresor, pistole atd.).
Odpovědět
Jestli umíte anglicky, tak je na netu spousta návodů, jak přelakovat ikea nábytek. Třeba tady: https://poshpennies.com/how-to-paint-.... Případně to projeďte skrz google translate. A pak nám napište, jak to vyšlo, protože za rok mám v merku taky nějaké Ikea kousky přebarvit.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?