Žaluzie, záclony i závěsy? A není to málo, Antone Pavloviči? :)

Stavíme a budeme mít venkovní žaluzie. Rád bych ale byt zútulnil. Dává smysl pořídit záclony i závěsy a nebo je něco z toho už zbytečné?
Odpovědět
Profilova fotka
Tiež máme vonkajšie žaluzie a budeme dávať kolajnice do SDK na záclony.... holt manželka tak chce, tak čo ja s tým ako chlap narobím...
Odpovědět
@robertpok Žaluzie na zimu vyjíždí a přes den bychom tu byli jak ve výloze, takže záclony samozřejmě máme. Závěsy ne, to obstarají žaluzie
Odpovědět
Nemáme sice žaluzie, ale venkovní rolety. Původně jsem záclony nechtěla, ale nakonec jsem je dala. Místnosti jsou daleko útulnější a nejsme jak ve výloze. Závěsy, já osobně, nechci.
Odpovědět
Když jsme neměli nainstalované venkovní žaluzie, měli jsme ve třech místnostech závěsy, poměrně hezké. V ani jedné místnosti už nejsou, ani jako jakýsi designový prvek. Když jsem bydlel s rodiči, záclony + závěsy byly všude. Po menší rekonstrukci nejsou nikde a na útulnosti to rozhodně neubralo ani u mě, ani u rodičů, což je co říct. Útulný dům nedělají jen záclony/závěsy. Ale to si musí samozřejmě zvážit každý sám, protože je to o vkusu a celkovém zařízení domu. Za mě tedy strašný lapač prachu a v našem domku by to fakt hezky nevypadalo.
Odpovědět
Vse je jenom o penezich.....jako architekt ze zkusenosti rikam, ze bezne se davaji vsechny 3 veci. Zaluzie slouzi k odstiteni nechtenych tepelnych zisku. Zaclona je velmi vhodna pres den, kdy nechcete, aby vam nekdo videl do domu a nemusite mit zatazeno. A zavesy jsou jednim z nejlepsich "interierotvornym" prvkem, bydleni krasne zutulnuji. Takze pokud na to jsou finance, tak urcite vsechny 3 veci dohromady.....ale vzdy zalezi na celkove koncepci prostoru. Jen poznamka na zaver, zaclony maji jeste jednu funkci...vecer pokud mate rozsviceno se vam nelesknou okna, jinak je to velmi neprijemny jev a interier pusobi trosku kancelarskym dojmem, ale to lze vyresit zatazenym zavesem.
Odpovědět
@martii1 Díky moc za informaci. Doufal jsem, že najdu i tento názor... 🙂 Mě se na na závěsech líbí ještě fakt, že by mohly zlepšovat akustiku. Co myslíte?
Odpovědět
@robertpok Na zlepšení akustiky jsou nejlepší podhledy z akustického sádroše a mezeru mezi stropem zatlumit vatou, máme tam 10cm Akustik board. Ale je s tím piplačka a je to docela drahý.
Odpovědět
@robertpok Urcite, akustika je dalsi plusovy bod pro zavesy.
Odpovědět
Máme žaluzie, záclony jen u oken do ulice. Aby nám nikdo nekoukal do ložnice a pokoje.
Odpovědět
Profilova fotka
@robertpok asi je to individualni my nemame nic 🙂
Odpovědět
Chci zaluzie a jemne lnene zaclony 🙂 Zavesy uz ne.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme všechny tři 🙂
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?