Bílá barva oken, vchodových dveří a garážových vrat

Profilova fotka
Zdravím, čtu si tady příspěvky a tak mě napadlo jakou barvu použijeme na vchodové dveře a garážová vrata. Manžel chce bílé rámy oken, a tak si jinou barvu než bílou na vchodové dveře a garážová vrata nedokážu představit, ale bílá mi přijde na tyto plochy hodně nepraktická (přijde mi nepraktická i na okenní rámy, ale je levná a hodí se ke všemu). Dům bude obložen lícovkami (cihlová barva). Jaký je váš názor? Děkuji za odpovědi. :-)
Odpovědět
No my máme dřevěná okna a vstupní dveře, ale protože by garážová vrata dřevěná stála dost, tak budeme mít tmavě šedou. Ale bílá vrata se taky docela dávají.
Odpovědět
Tak za mě určitě bílá, také to tak máme a neměnila bych.
Odpovědět
Profilova fotka
já bych si bílou nikdy nedala, hlavně teda z venku ne,ale je to věc vkusu. zaprvé je to strašně neprakrické a zadruhé mám pocit, že éra bílých oken je pryč..
Odpovědět
A jakou budete mít barvu střechy, omítky, nebo bude celý dům z lícovek? Bílá okna se už teď dávají méně, ale neřekla bych že jejich éra už je pryč. Třeba na tomhle baráčku - viz foto - vypadají dobře. Pokud to budete mít barevně sladěné podobně, myslím, že by se hodily dveře krom bílých i šedé, tmavě šedé (o nějaký odstín světlejší než střecha).
Odpovědět
Myslím, že to není o žádné éře, ale co se komu hodí a líbí. Kdyby se mi barevně hodila hnědá, tak bych chtěla dřevěná, ne imitaci v podobě plastových, ale to jsme zase jinde cenově. Jinak údržba- bílá, hnědá, když chceš mít čisto, musíš umýt vše ;-)
Odpovědět
Já budu dávat zlatý dub, ale určitě jsem nechtěla dřevěná okna, s ohledem na nutnou údržbu po x letech. Natírání atp. Takže i když se mi líbí a budu mít hnědé, tak chci plast. A o penězích to mé rozhodnutí rozhodně není. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já třeba za sebe bych si plastová okna nedala a bílá už vůbec ne. Pokud už z finančního důvodu plastová, tak šedá, antracit. Když dřevodekor, tak určitě z obou stran. A k tomu ladit ve stejné barvě vždy vchodové dveře i garážová vrata. My jsme chtěli okna dřevěná, ale vzhledem k údržbě jsme zvolili celohliník. Rozhodovali jsme se mezi barvou elox hliník a antracit. Nakonec máme stříbrnou elox, k tomu černá střecha, podbíječka, okapy i zábradlí. Barva fasády šedo-bílá, podezdívka stříbrno-bílá žula. Vchodové dveře jsou taky hliníkové, akorát vchodové dveře do sklepa jsou plastové v barvě elox hliník, takže k nerozeznání. Hliníková garážová vrata nám s dálkovým ovládáním nacenili na skoro 100 tisíc, a jelikož potřebujeme dvoje, tak budou taky plastová v barvě elox. Ale garáž není spojená s barákem, stojí mimo.
Odpovědět
No já nevim, ale plast taky nevydrží věčně, já jsem vybrala dřevo, protože se aspoň po xletech dá narozdíl od plastu opravit. Všichni nám dřevěný chválí, neměnila bych.
Odpovědět
Naštěstí každý máme jiný vkus a tak je to dobře. Co se líbí jednomu, nemusí se líbit druhému, tak je to v pořádku. :-) Mít jen šedou, černou, bílou a hliník na baráčku, připadalo by mi to příliš studené, ale proti gustu...
Odpovědět
Profilova fotka
@katty.w to bylo asi na mě :-) Ono taky záleží na stylu domu, my máme klasickou moderní kostku, takže před vchodem bude velký teakový květináč a na terase podlaha z exotického dřeva. Samozřejmě by se to nehodilo ke klasickému domu se sedlovou střechou, střešními okny atd. Ale abysme tazatelce nekazily diskusi, tak za mě bílá plastová okna a dveře určitě ne. A plast opravdu vydrží míň než dřevo se správnou údržbou, ale samozřejmě pořizovací náklady jsou poloviční.
Odpovědět
Rodiče mají taky klasickou kostku laděnou v béžových a hnědých tónech a líbí se mi to, nemůžu říct, že by to tomuto stylu domu neslušelo. No a o plastových a dřevěných oknech - výhodách, nevýhodách... by se jistě dalo dlouze polemizovat (a určitě se už to tady na MS řešilo ale opravdu to nechme tak, o tomto úvodní příspěvek opravdu není). :-)
Odpovědět
Profilova fotka
díky moc za názory. v projektu je dům obložen lícovkami jen částečně, ale může být i celý, pokud budou finance. ještě jsem ani nesrovnávala, co vyjde dráž zda lícovky na celý nebo část fasáda a o kolik. ptala jsem se neboť chceme hrubou stavbu, co nejdříve uzavřít, abychom tam mohli skladovat materiál. barva střechy bude tmavě šedá/černá. opravdu, co člověk to názor. ;-) já uvažuji o antracitu.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?