Doporučení firmy-firem výměny oken pro Plzeň a okolí.

Zdravím, nedávno jsem pořídíl novostavbu RD kde jsou naprosto tragické okna, udajně Gealany (nemohu ale najít v oblasti oken značení), ale ty skla jsou špatná, hodně rezonují a zvukovo izolačně skoro papír, mam celkem pochybnosti o prodevední kvalit montáže. Smířen s tím že se všechny okna v domě vymění, hledám firmu kde je kvalita provedení nějaké protihlukové varianty oken nad průměr. Oslovil jsem well okna v třemošné, kde mi tvrdili že motnážní pásky přes pěnu netřeba ( stačilo utekl jsem ). Vekru, kde se zdají být kompetentní co se týče kvality montáže ale p. Mourek (obchoďák) je jeden velký Red flag a ta komunikace s nim trvala od srpna do teď kdy je na okna letos už pozdě. Asi nebudu jediný kdo si na Mourka od Vekry stěžuje protože jsem už viděl recenze a celkem se to shoduje. Jeiná firma o které ještě mám echo je PKS okna s jejich kommerling profily, ale recenze na netu žádná sláva Ve zkratce, máte prosím někdo zkušenosti nebo známé, který řešili akustická skla s vysokým RW (45db a výše) a poctivou montáž výměny stávajících a bylo to bez problémů a dobře udělané?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od dj_bobo:

Zdravím, nedávno jsem pořídíl novostavbu RD kde j…
@dj_bobo Skúste si nechať naceniť ešte internorm, porovnanie s inými nemám, ale zvukovo je to paráda, izolačne ešte lepšie. Ale musí byť aj správna montáž (to platí u všetkých). Inak čo sa týka obchoďákov, nebojte sa osloviť iné zastúpenie, ak Vám okná vyhovujú a vadí akurát obchoďák. To nevadí, že sídlia ďalej, okná i tak idú na stavbu z fabriky. Z čoho máte dom? Pretože ak je to ytong s polystyrénom, tak okno nebude akusticky najslabšie miesto.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@dj_bobo Skúste si nechať naceniť ešte internorm,…
@roman_ je to porobeton s 20cm ETICS, tvárnice H+H Vapis, 24 cm (rw je 47db, ale už sem chopil že akusticky jsou katastrofa na nízké frekvence) vím o tom, budu odhlučňovat v pokojích obvodovky spřaženou předstěnou, pod celou předstěnu jde acustidan 16/4 aby se zamezilo vibracim a rezonanci, na to jdou profily, mezi 2cm Isover AKU, zaklopení desky wolf a na to knauf diamant ale nemá smysl odhlučnit obvodovku a nechat tam okno co má rw sotva 33db a sklo mi tam doslova vibruje, už teď je to nejslabší místo
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od dj_bobo:

@roman_ je to porobeton s 20cm ETICS, tvárnice H…
@dj_bobo Všimol som si, že Vapis začal vyrábať aj pórobetón. Pozerám do technického listu, tak ešte záleží akú pevnostnú triedu zvolili, tá slabšia P2 má Rw iba zúfalých 42 dB a to je ešte laboratórna hodnota. Prilepením polystyrénu, ktorý funguje trochu ako ozvučnica sa situácia môže ešte zhoršiť. Tie okná, čo mám ja (KF 520), majú tabuľkovo Rw do 46 dB, majú ale aj iný typ do 48 dB. Potom sa stena stane slabším miestom (bez úprav).
Odpovědět
Plzenskou Vekru nebrat (znamemu delali montaz a blby), nam delali okna plzenska Novia (Internorm) a doporucuju.
Odpovědět
Asi bych si nechal udělat několik cenových nabídek a podle toho se rozhodoval. Ale jo, cena není vždy to nejdůležitější. 🙃
Odpovědět
Zdravím, my sme teraz menili okna, po rôznych naceneniach sme sa rozhodli pre Dynal okna. Oslovte ich, či majú v ponuke Vámi požadované akustické okná. Inak sme menili staré špaletové za plastové a behom 1 dňa to bolo vybúrané, vymenené, vyhodené. Teraz už len začisťujeme z vnútornej strany. Zameriaval p. Šimáček. Síce manželka už kvitla z jeho otázok na detaily, ale je fakt, že sa pýtal, lebo má skúsenosti s ľuďmi a vie, čo všetko treba doladiť pred samotnou montážou.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?