Odpověď na příspěvek od dj_bobo:
Zdravím, nedávno jsem pořídíl novostavbu RD kde j… @dj_bobo Skúste si nechať naceniť ešte internorm, porovnanie s inými nemám, ale zvukovo je to paráda, izolačne ešte lepšie. Ale musí byť aj správna montáž (to platí u všetkých). Inak čo sa týka obchoďákov, nebojte sa osloviť iné zastúpenie, ak Vám okná vyhovujú a vadí akurát obchoďák. To nevadí, že sídlia ďalej, okná i tak idú na stavbu z fabriky. Z čoho máte dom? Pretože ak je to ytong s polystyrénom, tak okno nebude akusticky najslabšie miesto.Odpověď na příspěvek od roman_:
@dj_bobo Skúste si nechať naceniť ešte internorm,… @roman_ je to porobeton s 20cm ETICS, tvárnice H+H Vapis, 24 cm (rw je 47db, ale už sem chopil že akusticky jsou katastrofa na nízké frekvence) vím o tom, budu odhlučňovat v pokojích obvodovky spřaženou předstěnou, pod celou předstěnu jde acustidan 16/4 aby se zamezilo vibracim a rezonanci, na to jdou profily, mezi 2cm Isover AKU, zaklopení desky wolf a na to knauf diamant ale nemá smysl odhlučnit obvodovku a nechat tam okno co má rw sotva 33db a sklo mi tam doslova vibruje, už teď je to nejslabší místoOdpověď na příspěvek od dj_bobo:
@roman_ je to porobeton s 20cm ETICS, tvárnice H… @dj_bobo Všimol som si, že Vapis začal vyrábať aj pórobetón. Pozerám do technického listu, tak ešte záleží akú pevnostnú triedu zvolili, tá slabšia P2 má Rw iba zúfalých 42 dB a to je ešte laboratórna hodnota. Prilepením polystyrénu, ktorý funguje trochu ako ozvučnica sa situácia môže ešte zhoršiť. Tie okná, čo mám ja (KF 520), majú tabuľkovo Rw do 46 dB, majú ale aj iný typ do 48 dB. Potom sa stena stane slabším miestom (bez úprav).