Hs portál 1/3 ku 2/3 fix

Zdravím. Chci se zeptat, zda máte někdo proveden HS portál tak, že posuvné křídlo je cca 1/3 rozměru otvoru. máme stavební otvor 3,5 m a zvažujeme zda udělat na 1/2 nebo jen 1/3 (cca 1,1 m křídlo) a zbytek fix. Bude to na takovou méně používanou terasu. Na hlavní terasu je HS portál 1,65 + 1,65m Cenově to je sice stejné, ale spíš kvůli manipulaci a vzhledu. původně měly být balkonovky + fix, ale zase by se muselo otvírat křídlo a HS portál vlastně prostor neukradne. Díky za případné fotky.
Odpovědět
Ještě nebydlíme, takže nemůžu hodnotit z praxe, ale máme HS portál rozdělen na 1/3 otevírací a 2/3 fix. Celková délka HS portálu je 4,5 metru, hliník. S výrobou nebyl problém, jen fixní část usazovalo asi 5 chlapů (minijeřáb by to taktéž vyřešil).
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od satinst:

Zdravím. Chci se zeptat, zda máte někdo proveden …
@satinst U takto "malého" portálu to môže robiť problémy. Záleží, aký je vysoký, ale najlepšie poradí výrobca okien, ktorý na to dá záruku. My keď sme chceli asymetricky delený portál a krídlo vyšlo cca 1x2,6 m, tak priamo v objednávke bolo upozornenie, že to nemusí správne fungovať, mohlo by sa nakláňať. Že to urobiť vedia, ale nedoporučujú. A keby sa mu náhodu niečo stalo z tohoto dôvodu, tak reklamáciu neuznajú. Tak sme dali radšej symetricky. Všeobecne pod 1,3 m šírky krídla sa im ísť nechcelo. Ale teda je fakt, že 2,6m vysoký portál sa len tak bežne nevidí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?