HS portal 1,8m

Ahoj, mate nekdo HS portal v sirce 1,8m?
Odpovědět
Mám takový pocit, že z technických důvodů by HS portál měl být vždy širší než vyšší. Teď zrovna máme jeden ve výrobě - šířka 2,5 m, výška 2,2 m.
Odpovědět
Mám 2m a průchod je kolem 80cm, min si nedovedu představit. Rámy jsou také docela silné, tak by to ani nevypadalo moc dobře. O cihlu širší by to bylo dost znát, ale naladilo by to a ostatními okny.
Odpovědět
Ano máme, ale museli jsme podepsat výrobci, že nebudeme uplatňovat záruku. Protože u HS portálu je důležité, aby byl širší než vyšší. Pak není garantována reklamace. Máme šírku tuším 2metry přesně.
Odpovědět
@wampec mám 1900x2250 v hliníku. Vypadá to úplně v pohodě. Myslím, že šlo i 1800 u Al, tech 1900 bylo z důvodu plastu, ale nakonec je hliník. Záruka platí. Otvor je dokonce 1880, když koukám do zaměření.
Odpovědět
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zahlídla jsem na instagramu, že paní měla jedno velké prosklené křídlo i dost široké, které se posouvalo podél zdi do rámu. To by tedy měl být také hs portal, ale nikdy jsem to takto vyřešené neviděla. Nezná někdo takové řešení? Děkuji
Odpovědět
Máme totiž také menší otvor 1,85 a toto řešení mě zaujalo.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
@wampec jak jste se rozhodl? Zrovna řeším..šířka 2100, výška 2350. Kdyby měl někdo foto, jak vypadá podobný rozměr, bylo by to fajn.
Odpovědět
@jowana šířka 2 m a je to psk portál.
Odpovědět
@artep1987 děkuji. Nad ním jsme také trochu uvažovali, ale z diskuzí co čtu, nejsou uplně spokojeni, že jsou těžké na otvírání, pocitově, že na člověka padají..máme malé děti, tak aby ony také otevřely..Zvažujeme i balkonové s nízkým alu prahem..ale otázka, jestli nebude metrové křídlo už moc překážet, bude těžké..aby "neprásklo" při průvanu..nevím. Viz foto, toto je z kuchyně a pak to samé je ještě v obýváku, tudíž 2x.
Odpovědět
@jowana no přiznám se, že ten psk byl jen o 20 tis dražší než normální otevírací křídlo (přidám foto). Asi kdyby jsme se nad tím zamysleli, tak dáme psk jen na jedno okno a další normálně otevírací, zas na druhou stranu (cenově nic hrozného, pocit padání mě nenapadl, máme taky malé dítě zatím 2 roky samo si snad neotevre- pak to snad půjde, nemusím přemýšlet kam dát nábytek - více variabilní když se neotvira do prostoru). Je tam nízký práh, úplně mi nevadí, máme tam vinyl, tak si aspoň člověk uvědomí, že se musí zout (případný déšť z venku to nebude mít tak snadné dovnitř, když zůstane otevřeno 😉 ).
Odpovědět
@jowana a jo, to padání asi proto, že to jde dát na ventilacku? To mě nepřišlo, ale teď koukám na fotku, že možná by to bylo někomu nepříjemné
Odpovědět
@artep1987 ještě fotka k ventilaci (toto okno je 3m)
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?