Jak máte vyřešené otevírání dveří na terasu?

Máte otvírací dveře na tersu tak, že je z obou stran klika a zámek. Šlo by o další možnost vstupu do domu. Je tedy asi potřeba stále kontolovat, jestli je zamčeno, aby nezůstal otevřený dům. Zvažujeme a řešíme pro a proti. Jako další možnost vstupu do domu dobrý, ale riziko zapomenutí zamčení dveří je, že zůstává odemčený celů dům. Pokud dáme z venku kouli, tak pokud budu třeba na zahradě a dveře se zabouchnou, mám smůlu a nedostanu se do domu. Nechat raději jen dveře na kliku, popř. jako další ochrana zevnitř zámek? Prosím o názory, popřípadě informace z praxe.
Odpovědět
Nikdo takto nemá? Očekávám názory.
Odpovědět
@badlina My jsme to vyřešili tak, že máme z pracovny na terasu prosklené vchodovky. Zevnitř je klika a zvenku je madlo + elektronický vrátný, takže půjde otevřít klíčem nebo kódem. Pokud budou dveře zamčené klíčem, kódem otevřít nepůjdou, ale to považuji za výhodu, protože bude v případě potřeby zajištěno v pokoji soukromí.
Odpovědět
Obnovuji diskuzi. Díky.
Odpovědět
Kontrolujeme zamceni dveri na terasu, kouli bych si tam v zadnem pripade nedala:)
Odpovědět
Profilova fotka
U dveří na terasu máme kliku zevnitř i zvenku a úplně nám to vyhovuje. Velké plus je, že na terasu se nám dostane jen ten, kdo se vloupá k sousedům a pak přes vysoký plot ještě přeleze k nám. Takže víc si hlídáme hlavní vchod než vchod na terasu.
Odpovědět
Takže klika-klika a stále kontrolovat zamčení dveří, tedy hlavně při odchodu a v noci. Ještě nejsme rozhodnutí a stále zvažujeme, čekám na další názory. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?