Diskusi odebírájí 2 lidé

Jak vyřešit detail u vchodových dveří

Dobrý den, jak by jste řešili detail u vchodových dveří které jsou usazené na purenitu? Dlažba bude níž než je práh dveří a purenit tedy bude koukat na dlažbou. Na soklu je nalepený XPS a na něj přijde lepidlo, perlinka a marmolit. Bude na purenitu držet cementové lepidlo s perlinkou aby se mohl na purenit natáhnout také marmolit?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od stovi:

Dobrý den, jak by jste řešili detail u vchodových…
@stovi Hlavne má byť cez purenit natiahnutá hydroizolácia,na tú potom kľudne lepidlo a marmolit. Pod XPS dookola baráku má byť samozrejme tiež hydroizolácia až do cca 30 cm nad terén.
Odpovědět
Profilova fotka
Cementové lepidlo bude držet na purenitu. Ale nechápu proč dávat dlažbu níž k prahu. Asi by to chtělo pořešit hydroizolaci přes ten purenit, jak píše roman_. Např. nějakou tekutou.
Odpovědět
Purenit není ideální podklad pro cementové lepidlo, sám o sobě moc nedrží. Pokud chceš, aby se na něj dal natáhnout marmolit stejně jako na sokl, je potřeba ho nejdřív pořádně připravit.
Odpovědět
Bylo mi doporučeno udělat před dveřmi schod s nášlapnou plochou 60cm, prý není dobré mít výškový rozdíl hned u dveří. Napadlo mě zabetonovat obrubníky a u dělat ho ze zámkové dlažby která bude i okolo. Nebo doporučíte jiný způsob jak snadno schod vybetonovat? Schod bude vysoký 18cm. Tekutou hydroizolaci tam ještě dodělám.
Odpovědět

Bylo mi doporučeno udělat před dveřmi schod s náš…
@stovi To už je na Vás, ako chcete aby to vyzeralo. Niekomu stačí prostý betón, niekto tam dá zámkovú dlažbu, niekto keramickú dlažbu, niekto terasové prkna. To si musíte určiť vy. 18 cm schod je v pohode.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od pavel_l:

Purenit není ideální podklad pro cementové lepidl…
@pavel_l to je rada a příspěvek za všechny prachy... a co to je "pořádně připravit"? .. natřít "vodou, asfaltem, nějakou barvou, penetraci" ... nebo úplně jinak?
Odpovědět
Profilova fotka

Dobrý den, jak by jste řešili detail u vchodových…
@stovi na ten purenit ti klasický lepidlo moc držet nebude, protože je to takovej tvrdší plast. Když ho chceš natáhnout jako zbytek soklu , musíš ho nejdřív trochu připravit zdrsnit (např. smirkem) a ideálně natřít nějakým penetrákem, co chytá na hladký povrchy (např. adhézní můstek). Pak by to lepidlo s perlinkou mělo držet líp. Ale stejně není to úplně ideál, lepší by bylo ho třeba překrýt nějakým plechem nebo zakončovacím profilem, ať to dlouho vydrží a nevypadá to po čase blbě.
Odpovědět
Na řešení soklu u vstupních dveří, nebo HS portálu, které jsou umístěné na purenitovém podkladu je dobře zpracované video na webu svépéomocí - viz odkaz : https://www.youtube.com/watch?v=1xvl1... To je řešení hydroizolace, já jsem použil níže uvedené řešení vyrovnání výšek a schodů - viz foto. Schody jsem použil betonové od firmy Presbeton - 2 ks tvaru L na kterých je betonová deska tvar obdélníku.
Odpovědět
Nakonec jsem udělal schod těsně pod prahem a 60cm před dveře. Zabetonované obrubníky a zámková dlažba stejná jako bude okolo.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?