Parapet venkovní vadný spoj - co s tím?

Anonymní autor
Autor diskuze
Krásný den! Pořídili jsme si novostavbu domečku a objevila se nám poměrně brzo vada parapetu. Parapet je u velkého okna, tak je složen z více částí. Jedna z nich je nadzvedlá a u spoje vibruje a je tak částečně odlepená. Zatéká nám pod něj voda. Reklamace - bylo mi řečeno, že je to běžné a že tam narvou silikon. Co si prosím o tom myslíte vy a znáte nějakou firmu, firmičku, co by to dokázala profesionálně opravit? Děkuji!
Odpovědět
Profilova fotka
Silikon zde bude tepelně dost namáhaný a tak bude mít vždy krátkou životnost. Pokud to takto řešit tak něčím lepším, např tmel na okapy, epoxidem apod Jinak já bych dal parapet z jednoho dílu. Kolik to má metrů?
Odpovědět

Odpoveď na príspevok:

Krásný den! Pořídili jsme si novostavbu domečku …
....bylo mi řečeno, že je to běžné a že tam narvou silikon.....hmmm tak to byli opravdovy fachmani 🫣!! Existuji spojky na parapety, ktere prave toto resi.
Odpovědět

Odpoveď na príspevok:

Krásný den! Pořídili jsme si novostavbu domečku …
Ideálne parapet z jedného kusu. Ak to nejde, tak buď spojky na parapet, ako už tu zaznelo a keď už tmel, tak jedine PU tmel, rozhodne nie silikón. Vyfoťte ešte prosím kraje a napojenie na stenu, tam čmuchám ďalší prúser.
Odpovědět
Profilova fotka
Parapety z hliníku sa robia až do šírky 6m. Takže asi nemáte širšie okno a objednal by som nový parapet alebo kúpiť originálnu spojku na parapetný profil (zistiť výrobcu a objednať)
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od josefx:

Parapety z hliníku sa robia až do šírky 6m. Takže…
@josefx To vyzerá, že to nie je typový výrobok, ale od klampiara naohýbaný pozinkovaný plech.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?