Odpověď na příspěvek od holyl:
Zdravim vsechny, na podzim nam firma delala plot … @holyl Velmi špatná zkušenost, tedy firmu DITON vřele nedoporučuji. Objednal jsem si zdící plotové tvárnice Diton, Viso – melír marmo. V polovině června jsem si objednal 3 palety těchto tvárnic, které mi Diton dovezl dne 27.6.2025. Ihned jsem víc jak polovinu těchto tvárnic reklamoval z důvodu špatné probarvenosti, kdy jedna strana byla pěkně probarvená a druhá úplně šedá. Zástupce firmy mi nejprve řekl, že bloky špatně kladu a že musím tvárnice namíchat nejméně z 10-ti palet. Když jsem jim řekl, že mám pouze 3 palety a vyskládal na ukázku tzv. na sucho plot z té neprobarvené strany, tak si přijeli pro jednu tvárnici ve správném barevném provedení, že podle ní vyrobí zbytek tvárnic, co jsem reklamoval. Asi za 14 dní mi dovezli „nové tvárnice“, kdy však byly opět ve špatné kvalitě, tedy z jedné strany jen šedé a z druhé probarvené. Opět další reklamační kolečko s vysvětlováním, že jsem špatně klad a že jsem bloky nenamíchal. Opět si přijeli pro vzorový kus, že podle něj vyrobí teď už opravdu správně probarvené tvárnice. Asi po 14-ti dnech mi volá zástupce firmy, že už tvárnice vyrobili, poslal mi fotky a video pěkně vybarvených tvárnic a že to zítra dovezou. V den dovozu mi však zástupce volá, že bohužel cihly nedovezou, protože vyrobili né koncové, jaké jsem požadoval, ale průběžné. Co vám budu povídat, prostě Kocourkov. Za dalších 10 dní mi volají, že už správné tvárnice vyrobili a že mi je vezou, kdy jsem je upozornil na skutečnost, že navíc mi mají dovézt ty dva kusy, co si postupně ze stavby odvezli, jako vzorové, kdy byl příslib, že tyto také dovezou. Dovezli tedy na stavbu zbytek reklamovaných tvárnic, avšak světe div se, opět bylo asi 6 tvárnic špatně probarvených a ty 2, co si odvezli, jako vzorové a měli dovézt, tak nedovezli. Co tedy dodat? S takovou firmou nechcete spolupracovat. Nakonec ty 2 slíbené dovezli dodatečně a já raději těch 6 špatných hodil do základu, protože jsem už neměl sílu s touto firmou něco řešit.Odpověď na příspěvek od tomas870609:
@holyl Velmi špatná zkušenost, tedy firmu DITON v… @tomas870609 trochu nechápu? Proč vám měli dovést ty dvě když jste reklamoval 1,5 palety a dostal jste 1,5 palety nových? V tom případě ty 2 kusy byly v reklamované množství a jsou ty majetkem výrobce.. To vážně ze 3 palet plotovek máte 1,5 palety koncovek? Co to máte za plot? Přijde mi že jste si to malinko přibarvil. Nicméně nechápu proč tady pláčete, když máte své zboží, zeď máte postavenou a dle vašich slov, Diton udělal vše pro to, aby jste byl spokojen. Je vidět že nemáte ponětí o tom jak takový výrobek vzniká. Nechápu tyto komentáře. Mám plot od Ditonu ale nikomu ho nedoporučuji. Ach jo.Odpověď na příspěvek od holyl:
No nevim, takoveto fleky uz mi pripadaji trochu p… @holyl Dobrý den, mám cca 2 roky plot z šedých tvarovek Diton VISO. Nyní přišel podzim, ranní, večerní rosa, výkvět se objevil z přední strany plotu. Výstavba probíhala na základ ze zb, na něm 2 vrstvy hydroizolace, poté usazeny tvárnice, beton míchán na místě, vkládány roxory-výztuže. Sloupky 40x40, sestaveny do výšky cca 1,8m, také odspodu vyztužení, na vrchu stříška. Dnes mě něco jakoby osvítilo, přišel jsem ke sloupku a lehce za něj vzal-sloupek se hýbe, kejvá!, celý odspodu. Obešel jsem další a je to to samé. Jsem z toho docela mrzutej, kontaktoval jsem zhotovující firmu. Nevím, co s tím. Výplně plotu jsou z hliníku, nechci je sundávat a sloupky bourat?? Poradil by někdo, co s tím?? DěkujiOdpověď na příspěvek od myrre:
@holyl Dobrý den, mám cca 2 roky plot z šedých t… @myrre Zvislú výstuž vidím, ale dávali aj vodorovnú? Ideálne aj skrz stĺpiky? Je tam trochu nešťastne vyriešený ten základ, ktorý je užší ako stĺpiky, navyše kraje tých bedňákov, ktoré tvoria základ nie sú nosné, nosná je iba výplň. Že sa to kýva môže byť preto, že ste slabo zahutnili výplňový betón. To betónovali celú výšku 1,8 m naraz? V postupe je max 3 šáry a vrchný vždy len do polovice, aby sa to naviazalo na ďalší šár. Vibrátor sa na toto väčšinou nepoužíva, aby nevytiekol betón von, ale práve preto je nutné to robiť po častiach a poriadne zahutniť. Tiež záleží, aký betón sa podarilo na mieste namiešať. A čo s tým teraz? Nenapadá mi okrem zbúrania nič, čo by tomu efektívne pomohlo. Reklamujte firme, nech to poriešia oni, budú mať isto radosť, ale je to pravdepodobne ich chyba.Odpověď na příspěvek od myrre:
@holyl Dobrý den, mám cca 2 roky plot z šedých t… @myrre jak se delala ta hydroizolace? Myslim si ze zaklad a plot nebude nijak provazan... kombinace uzsi zaklad a pravdepodobne chybejici vodorovna vyztuz....Odpověď na příspěvek od myrre:
@holyl Dobrý den, mám cca 2 roky plot z šedých t… @myrre Jestli se sloupek "kejvá celý odspodu", tak není výztuží provázán ani s plotovým polem, ani se základem. Takže amatérská práce, která se nedá opravit.Odpověď na příspěvek od pyramis:
Nejsnazší bude asi dopodbetonovat oba kraje těch … @pyramis odpovídám dá se říci všem, kteří na příspěvek reagovali: základ je asi 80cm, vylití betonu z mixu, 2 řádky zb, navrtané výztuže, poté 2x nátěr hydroizolace. U výstavby jsem nebyl, ale co si pamatuju, tak se stavělo postupně, u sloupků si ale nejsem jistý. A nevím, jestli je u sloupků výztuž navrtána do základu nebo jen vyskládána odspodu. A jak tu píšete-šlo to svázat určitě i vodorovně se zíďkou, ale ale...tvárnice teď chytají i výkvět. Dle mého je to celé špatně provedené, fakturu od díla mám, ale dělala to firma "bokem", melouchem. Opravdu nevím, co s tím, demontovat plotové výplně, bourat sloupky se mi fakt nechce 😞Odpověď na příspěvek od holyl:
No nevim, takoveto fleky uz mi pripadaji trochu p… @holyl koukám stejný systém Diton VISO...sloupky 40x40 Vám drží?? nekejvou se??Odpověď na příspěvek od myrre:
@pyramis odpovídám dá se říci všem, kteří na pří… @myrre Jestli se sloupek kývá celý, tak evidentně není spojen armaturou se základem. A co se týká toho výkvětu, tak obvykle je v technickém listu uvedeno, že sanitrování není závadou. Vím to bohužel z vlastní zkušenosti.Odpověď na příspěvek od pyramis:
Tak samozřejmě, že se nechce bourat sloupek. To j… @pyramis základ 20cm, pod sloupkem tedy podbetonování z každé strany 5cm, což není moc. Ještě jsem si říkal, alespoň u branky, brány zkusit vodorovně navrtat, dát tam třeba chemickou kotvu, šlo by to max. u dvou sloupků, ke kterým je z boku přístup.