Předokenní rolety před zateplenim

Ahoj. Bohužel jsme si vzpomněli pozdě na předokenní rolety a není možné už kastliky skrýt do překladu. Budeme ale ještě Zateplovat 10 nebo 12cm vaty. Můj dotaz zní, jestli je ještě možné alespoň částečně kastliky skrýt do zateplení. Díky
Odpovědět
@karel15 když jsem to řešil, tak mi bylo řečeno, že minimum je 14 cm prostoru, tzn zateplit aspon 16. Já bych použiil místo vaty polyš, dejte 16ku a vyjde vás to možná ještě levněji než vata a bude mít místa na kastlíky. Pokud je to novostavba tak by neměl být s polyšem problém.
Odpovědět
My museli zvednout zateplení na 20cm kvůli kastlíku na francouzské okno. Kdyby jsme na něj nedávali roletu, tak by stačilo 15 cm polystyrenu.
Odpovědět
Přiznejte ten kastlík. Tepelnou izolací přes něj si nepomůžete vůbec v ničem, zvláště takovou slabou. Akorát to bude i přes perlinku praskat.
Odpovědět
@candat Jste si jistá, nebylo to obráceně? U rolet se zvyšuje s výškou okna nábal, u žaluzií roste kaslík na výšku. Jinak kaslík od SMproduktu vychází na 170mm včetně izolace 40mm pro žaluzie Z90.
Odpovědět
@kofejn u nás roletový box má 150x150x150 bez izolace. Ta izolace tam dělala asi jen 1cm. Náš stavitel měl strach z tepelného mostu, tak nám tam ještě dal, mezi box a překlad, pir panel - nevím, jestli to je napsané správně.
Odpovědět
@candat Tak jsem se spletl se sílou izolace v kaslíku, je tam jen 30mm. Ale mám předsazenou montáž, takže se ta vešlo dalších 90mm PUR izolace.
Odpovědět
@kofejn ale ty to máš asi na žaluzky, ne? Naše rolety v boxu vypadají takto.
Odpovědět
@candat Máte pravdu, já tu melu o žaluziích a dotaz byl vlastně na rolety. =-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?