Shueco vs Heroal vs Reynaers

Dobrý den, aktuálně řešíme výběr oken pro novostavbu RD a rozhodujeme mezi 3 značkami hliníkových oken. Máte někdo zkušenosti/ doporučení? Jde mi hlavně o největší HS portál, 10800x2750, kde mi např. u Aluprofu řekli, že technicky by byl na hraně a nebude fungovat. Díky!
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od smatej:

Dobrý den, aktuálně řešíme výběr oken pro novost…
@smatej Za mě jedině Schüco. AL Portál Schüco ASE 80.HI ve 4dílné variantě se dá v dostat až na 14 m šířky. Výrobci mají ale obecně limit ve velikosti křídla. Ne vždy musí být rámová a křídelní část rozdělena 50/50, ale rám může být širší, což se využívá hlavně u větších ploch, jakou popisujete. Schüco pak nabízí i posuvky, které nejsou zdvižně-posuvné, takže to teoreticky není portál v tradiční definici (např. model ASS 77 PD.HI), je tam ale hlavní výhoda téměr bezrámový vzhled (tzv. Panorama Design). Samozřejmě to nejsou úplně levné záležitosti, ale s tím už asi i v plánování musíte počítat. Spoustu lidí často nechává "obyčená" okna v kvalitním plastu a portály si dopřeji ten TOP :) Protože právě u běžných oken a dveří je cenový rozdíl hliník x plast největší. U HS Portálu se více ztrácí...
Odpovědět

Dobrý den, aktuálně řešíme výběr oken pro novost…
@smatej Skúste osloviť internorm, nemám síce tak široký portál, ale oproti iným výrobcom, čo som poptával, nemali obmedzenie na takú výšku dokonca ani v plaste.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od forplast:

@smatej Za mě jedině Schüco. AL Portál Schüco ASE…
@forplast máme poptaných několik dodavatelů Shuco, zavrhli jsme PD kvuli ceně i zbytečnosti s ohledem na podpůrné sloupe v domě... spíš mi někdo říkal, že na rozdíl od Heroal a Reynaers má Shuco výrazně lepší kování, lehčí posuv atd...
Odpovědět

@forplast máme poptaných několik dodavatelů Shuco…
Taky máme Shuco a zcela bez problémů... Dobrá volba...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od marcelitov:

Taky máme Shuco a zcela bez problémů... Dobrá vol…
@marcelitov a šli jste rovnou pro Shuco? Jestli se můžu ptát, od jaké firmy jste je brali?
Odpovědět

@marcelitov a šli jste rovnou pro Shuco? Jestli s…
Ano rovnou Shuco. Srovnal jsem všechny prodejce v ČR. Nejlépe mi vyšli okna.eu. Mám od nich i realizaci... tu bylo nutno trochu pohlídat dozorem teda jako všechno....
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od marcelitov:

Ano rovnou Shuco. Srovnal jsem všechny prodejce …
@marcelitov tak to mám stejné, nejlépe vychází okna eu... díky!
Odpovědět
Výběr značky jako Schüco, Heroal nebo Reynaers je jasný, to jsou TOP profily. Ale podle mě úplně nejvíc záleží na tom, kdo vám okna vyrobí a namontuje. Můžete si vybrat Schüco 82, přestavbu v pasivním standardu, super kování, ale pokud firma nemá zkušenosti, přeměří špatně, montáž odflákne nebo použije nekvalitní těsnění, žádný profil vám nezachrání zimu ani klid.
Odpovědět
Schüco je určitě dobrá volba, mají velmi kvalitní hliníkové systémy, které zvládnou i velké rozměry jako váš HS portál 10800x2750 mm. Technicky jsou spolehlivé a mají širokou nabídku možností.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?