Odpověď na příspěvek od smatej:
Dobrý den, aktuálně řešíme výběr oken pro novost… @smatej Za mě jedině Schüco. AL Portál Schüco ASE 80.HI ve 4dílné variantě se dá v dostat až na 14 m šířky. Výrobci mají ale obecně limit ve velikosti křídla. Ne vždy musí být rámová a křídelní část rozdělena 50/50, ale rám může být širší, což se využívá hlavně u větších ploch, jakou popisujete. Schüco pak nabízí i posuvky, které nejsou zdvižně-posuvné, takže to teoreticky není portál v tradiční definici (např. model ASS 77 PD.HI), je tam ale hlavní výhoda téměr bezrámový vzhled (tzv. Panorama Design). Samozřejmě to nejsou úplně levné záležitosti, ale s tím už asi i v plánování musíte počítat. Spoustu lidí často nechává "obyčená" okna v kvalitním plastu a portály si dopřeji ten TOP :) Protože právě u běžných oken a dveří je cenový rozdíl hliník x plast největší. U HS Portálu se více ztrácí...Odpověď na příspěvek od smatej:
Dobrý den, aktuálně řešíme výběr oken pro novost… @smatej Skúste osloviť internorm, nemám síce tak široký portál, ale oproti iným výrobcom, čo som poptával, nemali obmedzenie na takú výšku dokonca ani v plaste.Odpověď na příspěvek od forplast:
@smatej Za mě jedině Schüco. AL Portál Schüco ASE… @forplast máme poptaných několik dodavatelů Shuco, zavrhli jsme PD kvuli ceně i zbytečnosti s ohledem na podpůrné sloupe v domě... spíš mi někdo říkal, že na rozdíl od Heroal a Reynaers má Shuco výrazně lepší kování, lehčí posuv atd...Odpověď na příspěvek od smatej:
@forplast máme poptaných několik dodavatelů Shuco… Taky máme Shuco a zcela bez problémů... Dobrá volba...Odpověď na příspěvek od marcelitov:
Taky máme Shuco a zcela bez problémů... Dobrá vol… @marcelitov a šli jste rovnou pro Shuco? Jestli se můžu ptát, od jaké firmy jste je brali?Odpověď na příspěvek od smatej:
@marcelitov a šli jste rovnou pro Shuco? Jestli s… Ano rovnou Shuco. Srovnal jsem všechny prodejce v ČR. Nejlépe mi vyšli okna.eu. Mám od nich i realizaci... tu bylo nutno trochu pohlídat dozorem teda jako všechno....Odpověď na příspěvek od marcelitov:
Ano rovnou Shuco. Srovnal jsem všechny prodejce … @marcelitov tak to mám stejné, nejlépe vychází okna eu... díky!