Výměna francouzského okna za HS portál

Vyměňoval někdo v hotovém domě francouzské okno za HS portál? Máme ho v místě kde jsme se rozhodli zvětšit obývák na úkor jednoho pokoje a to francouzské okno se nám tam zkrátka nehodí. Na papíře to zkrátka vypadalo jinak. Bude k tomu potřeba stavební povolení a firma která to udělá. Má s tím někdo s takovou změnou zkušenost? Díky moc.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od miki167:

Vyměňoval někdo v hotovém domě francouzské okno z…
@miki167 Ak sa nemení veľkosť stavebného otvoru, tak stavebné povolenie nepotrebujete a na výmenu oslovte oknárov. Pravdepodobne sa nevyhnete zásahu do fasády.
Odpovědět
Zapomněla jsem napsat že máme fr. okno 175 cm a portál jsme chtěli 3 metry. Takže zásah bude nutný..
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od miki167:

Zapomněla jsem napsat že máme fr. okno 175 cm a p…
@miki167 No tak to budete musieť ešte navyše podoprieť strop/vazníky na celú dobu, kým vybúrate starý preklad a vložíte nový. Takže ak máte podhledy, budete ich musieť popri okne dočasne odstrániť. Otvor je schopná urobiť asi akákoľvek stavebná firma, ale projektant musí okrem projektu stanoviť aj presný postup.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@miki167 No tak to budete musieť ešte navyše podo…
@roman_ Zatím to z venku není moc hotové, takže firma by jen odstranila polystyren ze zateplení. Aha ano. Takže sehnat nějakého dobrého projektanta který nám to navrhne. Vlastně ten projekt půjde i na stavební úřad. Plus statický posudek že.
Odpovědět
Za mě je jednoznačně klíčový výběr spolehlivé firmy, protože situace, kdy se bourají stropy nebo mění celý otvor, není věc jen pár minut. Levné nabídky často znamenají nekvalitu, chyby při montáži nebo špatné vyřešení statiky. HS portál je sice moderní a skvělá volba, ale jen když ho udělá někdo, kdo tomu opravdu rozumí a má prověřené reference.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?