Zkušenosti s nementeokna.cz a PKS odhlučnění ulice

Dobrý den. Mám plastová okna PKS - trojsklo - klasické + profil komerling hloubka 88mm. Nyní řeším jak jednu místnost lépe odhlučnit (ze slepé ulice se stala průjezdná s poměrně živým provozem). Má někdo prosím zkušenosti buď přímo s PKS a výměnou za zasklení s lepším akustickým tlumením přímo od nich (jestli vůbec umí. Z vlastní zkušenosti vím, že obchoďák PKS naslibuje horydoly, ale skutek utek) nebo jsem našel firmu nementeokna.cz, kde nabízí "hybridních zasklení INTERM" - které má údajně lepší akustické vlastnosti než klasické trojsko. Bohužel realné recenze jsem nenašel. Děkuji
Odpovědět
@lladis Pokud již máte slušné trojsklo, tak se obávám, že rozdíl mezi čímkoliv jiným bude prakticky neznatelný a půjde jen o vytahování peněz z vašich kapes.
Odpovědět
@horst_fuchs Děkuji za odpověď. Bohužel nevím jestli standardně dodávané trojsklo od PKS je " slušné". Po dotazu přímo na PKS - parametry zasklení (Rw) jsou tajemní jak hrad v Karpatech. Dle dostupných info z netu pro sklo (trojsklo 4PT/16/4F/16/4PT+Ar,Ug0,6 TRU) typuji 31-33dB max. Takže asi nic moc.
Odpovědět
@lladis nejvíce vám pomůžou venkovní žaluzie či rolety. Výměna okna asi už moc ne
Odpovědět
@lladis My máme okna od PKS (profil EFORTE 84mm)- do ložnice, dětských pokojů a pracovny jsme vzali zasklení se speciálním odhlučněním 46dB, do ostatních místností standardní trojskla s odhlučněním 33dB. Znát to je. Proč se nezeptáš na jejich pobočce?
Odpovědět
@ondtom36 Děkuji za odpověď. S PKS se to snažím řešit už delší dobu (dokonce i na dvou různých pobočkách). Bohužel to vypadá, že okna už prodali a dodání jednoho skla je moc nezajímá. Na jedné pobočce tvrdí, že nic takového neumí a na druhé sice vědí, že umí, ale tím to končí. Něměl by jste prosím označení toho skla pro odhlučnení (typ zasklaní)? - uvedeno v dokumentaci pro odsouhlasení výroby. Alespoň bych měl přímo typ co po PKS chtít 😄. Děkuji
Odpovědět
@lladis Výplň: // 16/4PT+T/16/PTVSGSi44.2 Ug0,6 PTVSGSiS44.2
Odpovědět
@ondtom36 Děkuji
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?