Laik chce byt zednikem!

Zdravim. Muz o tom nechce ani slyset, takze po rady musim sem (on ani nemuze vedet, co chci udelat a ze to chci delat sama). Mame za kuchynskou linkou obouchanou zed, mel tam prijit obklad ale chci tam dat svojpomocne betonovou sterku (nasla jsem znacku hermann omitky) ale predtym potrebuju ty nejvetsi diry zadelat. Fotky v priloze. A ma otazka je ze cim? Klasicky tmel asi nefunguje na tyhle vetsi nerovnosti? Plus pak budu rada, pokud by nekto chtel zdilet sve zkusenosti s nanasanim toho materialu, nebo pak i s betonovou sterkou.. a pak jeste dumam, jak vyresit esteticky a funkcne spoj sterka x prac.deska?
Odpovědět
@sameotazky nejrozumnější je koupit perlinku, lepidlo a zubaté hladítko. Rozděláte lepidlo a zubatou stranou hladítka nanesete rovnoměrně 1m široký pruh lepidla. Pak rozvinete perlinku a jeden ji přidrží v horní části a druhý dorovná dole. Hladkou stranou hladítka pak zhora dolů zatlačíte perlinku do lepidla a srovnáte povrch. Na internetu si najděte nějaké video jak se postupuje.
Odpovědět
@zubr487 dekuju za radu, muzete konkretizovat typ lepidla? Nakupovat budu zrejme v beznych hobby marketech obi, hornbach..
Odpovědět
Profilova fotka
Ideál bude: C2TES (delší doba schnutí - více času na aplikaci, lepší pevnost) Dostačující a levnější bude: C1T Spoj linka - stěrka je možné řešit apu lištou i si na ní můžeš přilepit folii, aby se tolik nezakydala deska...
Odpovědět
@sameotazky Zajděte si do nejbližších stavebnin. Tam Vám poradí podle toho, co mají na skladě. Stačí vysvětlit, že to chcete na perlinku. Tam koupíte i zednickou lžíci, nerezové hladítko a případně i plastový kýbl na míchání lepidla. Vhodné je koupit i míchadlo do vrtačky (pokud máte trochu výkonnější vrtačku). Plánujete na to betonovou stěrku, Nářadí, které jsem napsal budete potřebovat i na ni.
Odpovědět
Lepší než betonová stěrka mi připadá použít na obklad stěny za kuchyňskou liku tutéž desku, jakou jste použili na pracovní plochu (samozřejmě tenčí). Jistě, je to otázka vkusu, ale tohle řešení je praktické, rychlé, trvanlivé, a vypadá to velmi úhledně.
Odpovědět
Pardon, fotka měla být jiná
Odpovědět
@sameotazky udelal bych to presne jak tu radi @zubr487 a @pyramis. Jenom nezapomente oklepat nesoudrzne casti a vetsi diry opravit nechat zatvrdnout a pak bych natahl vrstu lepidla a vlozil perlinkou nasledne dle potreby druhou vrstu lepidla (pokud by se perlinka propisovala). S lepidlem se dobre dela takze bych nemel strach. Priznam se ze neznam sterku co chcete pouzit ale ja jsem pouzival vapenco-mramorovou a byl jsem varovan se vse propise(a mohu potvrdit😄) takze si to chce dat trochu zalezet na priprave podkladu (proto jsem psal o pripadne druhe vrstve lepidla).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?