SDK zaklopen a co teď?

Dobrý den, děláme obytné podkroví, máme zatepleno, parozábranu a teď chlapi dělají sádroše... A co teď dál??? (Doufám, že jsem to dala do správné podkategorie.) 1) starý klasický postup je sádrovat - brousit, sádrovat - brousit, atd.... a uklízet, uklízet a uklízet. 2) jeden známý řemeslník to doma dělal takto: jedenkrát sádroval a brousil, pak štuk. (pod něj asi penetrace?) Máte s tím někdo zkušenosti? Drží to? Řemeslník co nám s tím teď pomáhá (děláme to více méně sami), říká, že to dělal a že to blbě schne, pak to nejde roztočit, buď se to strhne, nebo to přeschne a pak na tom necháme ruce... A co po letech, neloupe se to? 3) moderní materiály a postupy - na sádroši je reklama na Rifino top - jak se s tím pracuje? Jaký je postup a vaše zkušenosti? Ty větší spáry se musí nejdřív zasádrovat? Jaký postup zvolit? Co je nakolik pracné? Co nadělá největší binec (bod. č. 1)? Co je drahé a výsledek za to nestojí? Ještě dodám, že se jedná o 100 let starý dům (chalupa, kam jsme se natrvalo přestěhovali) = sdk budou jediné rovné stěny v celém domě :-) a navazují na štítové zdi. díky moc za pomoc
Odpovědět
Štuk bude asi pro vás dost náročný a bude bordel.Dal bych pásky na spáry,přetmelil bych,brousil.Pokud chcete štukový vzhled,můžete penetrovat a použít nátěr s křemičitým pískem.Vypadá to možná lépe,než klasický štuk a nemusíte se bát,jestli to bude držet. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme šikminy a stropy dělali klasicky, tmelit, brousit, celkem třikrát....bylo to šílený, hrozně náročný fyzicky a všude jemný prach....takto jsme dělali celé horní patro, jen jednu příčku, která navazuje na zeď jsme dělali-lepidlo, perlinka, štuk a je to perfektní a mnohem méně náročnější. Tak jsme se rozhodli, že stropy v přízemí uděláme komplet- lepidlo, perlinka, štuk :-) Opravdu tento postup doporučuju. Také děláme vše sami a to tmelení a broušení už nikdy více :-)
Odpovědět
Ahoj, já mám v podkroví taky SDK lepidlo perlinka a štuk a vypadá to velmi dobře. V přízemí mám jen sádru přes spoje SDK, spoje nejsou vidět. Ale dlal jsem podhled u přítelkyně a moc se mi to nepovedlo a spáry sjou vidět, tak to budu muset asi předělat.
Odpovědět
Rifino top vůbec není špatná volba. Je to asi nejméně pracné a cenově přijatelné řešení. Na 1m2 přijde cca 0,8kg tmelu a když 1kg stojí 30,-kč tak to vychází na 24,-/m. Za to nic jiného v kvalitě Q3 nemáte prakticky šanci udělat. https://www.youtube.com/watch?v=uP8RT...
Odpovědět
Děkuji všem za rady, určitě pomohly. Chci se vyhnout tomu šílenému broušení, všude plno prachu... (my v patře bydlíme, je mi jasné, že i když schody na půdu nějak zaklopíme, tak ten prach si cestičku najede :-| ) Je pravda, že jednodušší je výmalba s křemičitým pískem, než štukovat. Asi to použijeme, jenže co pod to? Lepidlo + perlinka manžel nechce. Přemýšlíme o tomto: https://www.youtube.com/watch?v=uP8RT... ...asi si pozvem někoho, kdo "to má v ruce". Né, že by manžel nebyl šikovný... ale ... třeba nemáme to spešl hladítko, ani jsme rychle nenašli na webu v obchodě, možná jej budou mít ve stavebninách...Na druhou stranu to nevypadá složitě, všechno se učíme za pochodu a Pat a Mat teda nejsme :-D Naštěstí ještě máme chvíli čas, než se zaklopí celá střecha.
Odpovědět
@requied jé koukám, že jsme se shodli. ;-) Manžel už obvolává kamarády řemeslníky
Odpovědět
Hm, tak zatim jsme nenasli nikoho v okoli (Klasterec nad Ohri) kdo uz by to delal :-|
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?