Bodovky

Profilova fotka
Jsme ve fázi, kdy nám dělají stropy. Teoreticky bychom se tedy měli rozhodnout, jestli zůstaneme u klasických lustrů nebo si necháme zapustit bodovky. Bodovky se nám líbí, ale trošku tápeme v tom, jak je rozmístit, aby to vypadalo a bylo to funkční. Je od toho dost světla? Máte někdo fotky z interiéru pro představu a inspiraci? Má to nějaké výhody / nevýhody? Děkuji :-)
Odpovědět
Máme bodovky v obýváku (kde ale máme taky lustr), v jídelně lustr, v kuchyni chodbě hale ložnici obou koupelnách a pod schody jen bodovky. Celkem asi 30 kusů po 40W Světla dost, máme ještě klasické žárovky v nich (cca 15 let) protože s nimi nesvítime často jelikož to není potřeba
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od aliishaa:

Jsme ve fázi, kdy nám dělají stropy. Teoreticky b…
@aliishaa nevím odkud jste a jaké jsou vaše možnosti, ale jestli tápete, tak se dá zaplatit služba, že k vám přijede člověk, hodí oko a navrhne osvětlení. A nestojí to zase tolik. Některé firmy to mají i tak, že když pak ta světla vezmete od nich, tak za návrh neplatíte nic
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od aliishaa:

Jsme ve fázi, kdy nám dělají stropy. Teoreticky b…
@aliishaa My máme kompromis, skoro všude jsou přisazené panely.
Odpovědět
Normálně, klasicky udělané pole
Odpovědět
Nehledě na provedení, nyní se dávají LED svítidla. Tam se uvádí svítivost v lumenench (lm). Do běžného obýváku 5x6m je třeba mít cca 7000lm (celkem) ale lépe to rozdělit mezi 4-6 svítidel (nejlépe ovládané po párech - pokud se jedná o "hloupé" svítidla bez dálkáče). Taky je třeba si ohlídat barevnou teplotu, ta by měla mít 3000k (tzn. teplá bílá).
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od wacko:

Nehledě na provedení, nyní se dávají LED svítidla…
@wacko Farebná teplota 3000 nie je univerzálne riešenie, záleží čo sa v danej miestnosti bude robiť, či je to oddychová miestnosť alebo pracovňa, či sa kombinuje podvečer časť svetla z okien s umelým a pod. Pre obývačku je asi 3000 v pohode, ale do pracovne by som volil vyššiu teplotu (strudenšiu bielu), je lepšia proti únave a na sústredenie. Ale pozor, napr. jedlo pod teplou bielou vyzerá lepšie ako pod studenou, tak nad jedálny stôl je lepšia teplá :D Všimnite si to v supermarketoch, nad ovocím je vždy teplá biela.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?