Osvětlení do domku

rada bych se s vami poradila ohledne osvetleni do domku. Vybrali sme si LEDkove svetla od Emosu, ale nevime si rady, jak silna svetla zvolit. Prosim prilohu berte s rezervou, pac to v tom paintu vypada naprosto priserne, ale alespon nejak pro predstavu rozmisteni svetel :-D :-D Svetla ktere sme si vybrali jsou bud 6W nebo 12W a jeste se lisi svitivosti lm a barvou svetla a tam jsem v koncich. Ja osobne si myslim, ze 4x 6W by do pokoju mohlo stacit, ale do obyvaku bych mozna dala ty silnejsi.. poradil by mi prosim nekdo? A take, ktera barva svetla je vhodnejsi, studena, ci tepla? Mockrat dekuji :)
Odpovědět
@kackasz Urcite je vhodnejsi tepla nez studena. My zvolili denni bilou. Vhodny vykon do dane mistnosti si muzes vypocitat i na netu - jsou tam kalkulacky. Kdyz ti vyjde napr. 24W, tak muzes dat 2x12W, nebo 4x6w, zalezi na tobe, jak rozmistis, jestli radeji 2 velike nebo 4 mensi.
Odpovědět
Být vámi, dám si do pokojů klasické stropní svítilo s LED žárovkou, tj. nad stůl v obývacím pokoj (tam je to i designový doplněk), nad jídelní stůl (oceníte přímé světlo nad stolem) a pak do ložnice, dětského pokoje a příp. pracovny také. Chodba, koupelna, záchod a kuchyně zapuštěná LED světla. V obýváku si ještě možná pohrajte s amtosférou a buď po bocích v SDK soklíku dejte skryté LED pásky, nebo nad TV stěnu bodovky. Výkon světel mi přijde moc brutální - osobně máme všude výkon 3-5 W. V chodbě, na WC, koupelně, zádveří a kuchyni denní bílou, v obýváku na atmosféru teplou bílou. Studenou bych nedával nikam. Denní bílé máme tyto https://www.t-led.cz/p/led-zarovka-gu..., teplé bílé tyto https://www.t-led.cz/p/led-zarovka-gu.... Ještě doporučení: vyvarujte se použití 12V žárovek a příd. transformátorů - ty často odchází.
Odpovědět
Studenější barva světla je vhodná na práci, teplejší je příjemnější pocitově.
Odpovědět
@lukoid dekuji za poznatky.. klasicke stropni Led svitidlo urcite planujeme nad jidelni stul, jen sme jeste nevybrali jake a kuchynska linka bude podsvicena led paskama. Vsude jinde ale budou ty zapustene. Rikali sme si, ze dame prave vsude ty 12W a zvolime bud vypinac s moznosti ztlumeni svetla, nebo spinac, kterym se bude dat zapnout jen pulka osvetleni.. Prislo nam lepsi dat svetla vice a mit moznost ho ztlumit, nez dat 6W a posleze resit, ze je svetla mene.
Odpovědět
@llama moc dekuji :)
Odpovědět
@makymj dekuji. Prave u svetel, ktere sme si vybrali je volba jen neutralni bila, nebo studena bila. Tak ja doufam, ze ta neutralni bude ta dobra :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?