Odpověď na příspěvek od rumcajk:
Ahoj, prosím o radu a info jakým způsobem máte ře… @rumcajk Loxone splní požiadavky, ale bude to drahé. Majú to svoje tlačítko, čo má 5 dotykových zón, plus si tam môžete naprogramovať dvojkliky, trojkliky, takže jedno tlačítko môže nahradiť kľudne 10-15 funkcií. A navyše má tlačítko v sebe teplomer, vlhkomer, prípadne aj čidlo CO2. Tablet si môžete niekam zavesiť tiež, funguje akýkoľvek.Odpověď na příspěvek od rumcajk:
Ahoj, prosím o radu a info jakým způsobem máte ře… @rumcajk Mnohem lepší je rozmístit vypínače na logická místa v místnosti, např. vypínače světel u dveří, ovládání žaluzií u oken atd. Ovládání tabletem bude nepraktické, a navíc rychle zastará. Automatizace jde řešit například přes Loxone, Siemens LOGO! atd.Odpověď na příspěvek od raptor18:
@rumcajk Mnohem lepší je rozmístit vypínače na lo… @raptor18 no jo, vypínače žaluzii u jednotlivých oken je podle mě na nic. Nebudu obcházet celý obývák abych všude zatáhl, když by to mohlo jít z jednoho místa... Celkem hledím, že vlastně pro tak jednoduchý požadavek neexistuje nějaké pěkné řešení s displejem, kde by bylo vše integrovano.Odpověď na příspěvek od rumcajk:
@raptor18 no jo, vypínače žaluzii u jednotlivých … @rumcajk Pěkných řešení existuje několik a už několik let, ale to že je to pěkné, tak to je málo. Důležitější je funkčnost a proto to asi nikdo moc nepoužívá.Odpověď na příspěvek od rumcajk:
@raptor18 no jo, vypínače žaluzii u jednotlivých … @rumcajk Pokud máte žaluzie dobře zautomatizované, hrabete do nich minimálně. U nás je to hlavně kvůli kočce, když trajdá venku po západu slunce a v létě teda častěji, protože to jsou v režimu stínění. Jinak tlačítka jsou blbuvzdorná a elektriku mám udělanou tak, aby to šlo případně zprovoznit bez automatu. A kdyby mě kleplo, tak jsem zvolil TECO, aby to případně ukočírova kamarád.Odpověď na příspěvek od rumcajk:
@raptor18 no jo, vypínače žaluzii u jednotlivých … @rumcajk u oken bych dal jen lokální ovládání a pak někde centrální ovládání. Navíc je dobré mít automatizaci na zasunutí v případě silného větru.