Světlovody - zkušenosti

Vybírám světlovod na osvětlení chodby, která nemá okno. Poptal jsem pár firem a tady je výsledek. Ligthway - asi se zbláznili. Za 1 světlovod 330 mm, délka 3 m chtějí 58.000,- Kč. Připadá mi že je buď z titanu anebo má vnitřek trubek potažený zlatem. Za mě nesmysl. Solatube - za 250 mm, délka 3 m chtějí 28.000,- Kč. Což už je znatelný rozdíl a průměr 250 mm na chodbu určitě stačí. Sunizer - 230 mm, délka 3 m, z DEKu se slevou cca 20.000,- Kč bez montáže. Velux - 250 mm, délka 3, z DEKu se slevou cca 14.000,- Kč bez montáže. Velux je nejlevnější, ale mám strach, aby to nebyla hračka. Sunizer je už dražší, připadá mi kvalitnější. Solatube z těch 3 možných je nejdražší, ale vypadá nejkvalitněji a je včetně montáže. Bez montáže bych asi srazil cenu ještě o několik tisíc dolů. Tak nevím. Jaké máte zkušenosti a názory. Předem děkuji. PS - světlovod určitě chci, tak mi ho prosím nerozmlouvejte 🙂 🙂 🙂
Odpovědět
Máme 2 Veluxy, asi 2 roky. Montoval nám to střechař, ale je to skládačka, zvládneš to i sám. Je úžasný. Kdybychom věděli, jak to bude super, dáme si ještě další 2, teď už se nám nechce zasahovat do postaveného domu.
Odpovědět
@prejeta_zaba Díky za info. Jsem prý šikovný (jak mi říká okolí), tak bych to asi zvládl.
Odpovědět
Máme dva světlovody Lightway 330 (délka myslím 3m, typ se zateplenou částí), cena za 1 kus 16TKč bez montáže (před 18 měsíci) - jsou super (chodba 10m dlouhá, 140cm široká).
Odpovědět
Máme 3 světlovody Velux, montáž svépomocí. Zatím nemohu posoudit protože ještě nebydlíme 🙂
Odpovědět
@ondtom36 Tak to potom nechápu, kde u mně sebrali tu cenu. Asi mě zkouší.
Odpovědět
Máme 3 roky Velux a jsou skvělý, vůbec žádný problém. Každá návštěva je obdivuje😉 Dělala nám to firma.
Odpovědět
@tinabla Díky za info. Zatím to taky spíše vypadá, že skončím u Veluxu. Poměr CENA/VÝKON má asi nejlepší.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?