Mokré OSB desky ve stropě

Developer nám staví takový řadový minidomeček. Začali stavět na podzim. Obvodové cihlové (Porotherm) zdivo, rovná střecha, skladba od spodu: sádrokarton na ocel.konstrukci, OSB desky, modifikovaný asfaltový pás, polystyren tl.20-40cm ve spádu, PVC krytina. Ovšem než stihli dát polystyren s PVC, tak přišla zima a od té doby do střechy prší. Voda protéká, kape do podlah (momentálně je zalité el.topení v anhydritu). OSB desky jsou kompletně nacucané vodou, plesnivé. Jakou páku mám na stavitele? V plesnivém bytě bydlet nechci. Pan stavitel tvrdí, že vše vysuší vysoušeči a plíseň vystříká Savem... Ale OSB desky rozhodně měnit nebude.
Odpovědět
Ja by som vymenil aj ten anhydrit pokial je neustale v styku s vodou. Neviem ako je naformulovana zmluva, nicmene najal by som si dobreho dozora.
Odpovědět
Profilova fotka
Rozhodně najmout TDI, ten už jim to vysvětlí
Odpovědět
Dobrá prasárna, ale řešení bude hodně těžké a složité pokud je to stavba developerem. Stavitel v tom bydlet nebude. Asi si nechat udělat posudek od soudního znalce nebo nějakého zkušeného stavaře s patřičným vzděláním, ne zedníka ap. a já bych nejspíš vycouvala od koupě, ale chápu, že to nebude snadné po všech stránkách. Co ostatní budoucí majitelé?
Odpovědět
Děkuji za názory. Pár nocí už nespím a vymýšlím řešení. Při poslední diskuzi se stavitelem a realitkou, která domy prodává mi bylo řečeno, že když se mi kvalita nelíbí, tak se se mnou rozloučí. A rezervační zálohu vrátí. Takže asi problém vyřešen. Je mi to líto. Přijdu o domeček, který je na úžasném místě. Je mi smutno z toho, co se děje v naší zemi. Jak jsou lidi slepí, lační po výdělku, přes mrtvoly. Nejde o jméno. Je třeba vydělat. Že lidi budou bydlet v plesnivých barácích.. No a co. Oni tam bydlet nebudou.
Odpovědět
@balkan00 pokud to tak dopadlo, možná by jste mohl nafotit a upřesnit místo realizace, aby to případně pomohlo některému eventuálnímu budoucímu zájemci o tuto parádu, kdyby o tom uvažoval. Jinak pokud vám stavitel tvrdí, že OSB desce nevadí déšť a sníh, tak ať to doloží technickým listem výrobce, kde je toto uvedeno. Jelikož stálá vlhkost OSB desku nabobtná a rozlepí, případně při nevhodném kotvení i zkroutí, tak asi lze jen těžko uvažovat o tom, že její vlastnosti budou stále stejné. Pokud chcete udělat test, jestli OSB desky nějak degradovali, tak vemte vzorek a přeměřte šuplérou v místě, kde nebyla ukotvena. Následně porovnat s technickým listem s tolerovaným rozměrem a odchylkama a ihned víte, zda materiál zdegradoval nebo nikoliv.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?