Jak dispozičně vyřešit 4+1?

Prosím o radu, nápad jak dispozičně vyřešit náš byt. Potřebujeme získat dva samostatné dětské pokoje a ložnici. Žádná ze zdí není nosná. První fotka současný stav, druhá fotka náš návrh. Za každý nápad budu vděčná.
Odpovědět
@maci326 co takto?
Odpovědět
Profilova fotka
@jenies v čem jste udělala takovej pěknej plánek? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@jenies moc pekne vymyslene, akorat ta chodba k obyvaku je moc uzka. chybi mi tam komora - smetak, vysavac, apod.
Odpovědět
Profilova fotka
@jenies To asi úplně nepůjde.. ta šachta se musí zachovat (si myslím). Jinak je to ale povedený návrh
Odpovědět
@barussska1 dělala jsem ho na www.navrhinterieru.sk ;-)
Odpovědět
@zeneva jo, mě by chyběla taky, ale minule jsem tu někomu jinému dělala malou komoru a zase říkal, že na co... takže to je prostě návrh a pokud dotyčný stejně jako vy nebo já chce komoru, stačí říct ;-)
Odpovědět
@slabici ta šachta tam samozřejmě je, jen v tomhle programu nejde moc zamalovat, ale zůstává tam prostor u vany - teď na druhé straně, tedy posuňte si vanu vpravo a je tam ten výklenek na šachtu
Odpovědět
@zeneva naštěstí máme na chodbě před bytem komoru :-)
Odpovědět
@jenies to je super nápad, jste šikovná :-). Teď jen ještě přemluvit manžela, aby zboural koupelnové jádro (je totiž již cihlové, staré cca 10let).
Odpovědět
@maci326 já bych bez komory byla nešťastná, to byl při rekonstrukci jeden ze zásadních požadavků. máme ji cca 75 cm x 150 a máme tam pračku, nad ní bojler, vysavač, vysavač na popel , kýbl, koště a ještě koš na špinavé prádlo... ;-)
Odpovědět
@maci326 díky moc, zkusila jsem to ještě jednou a myslím, že je to lepší... pokud máte zděný byt, tak by neměl být problém s rozvody... mrkněte. ;-) chodbu jsem v části rozšířila, bude tam prostor na skříň nebo v tomto případě na botník a věšáky.. pak je malá komora na pračku, a zbyde místo na zmíněný vysavač, koště atd.. pak wc, koupelna, kuchyni jsem přehodila s obývákem, myslím, že je to možná lepší varianta kvůli vstupu na balkon
Odpovědět
a ještě je větší kuchyňská linka, když to vezmu zleva, tak bych na tu krátkou stěnu sousedící s ložnicí dala panel s vysokými skříněmi až po strop na lednici, vedle vysokou skříň, dole 2 hluboké šuplíky, nad to troubu, nad ni mikrovlnku a ještě vám zbyde místo na cca 2 - 3 pořádné police. pak je dřez, myčka, sporák, a to krátké je pult ( můžeme říct barový) , já bych to spíš pojmenovala celistvá pracovní plocha na standartní vaření. Na ten pult je nalepený jídelní stůl - je menší, dala jsem tam rozměry co máme doma cca 70x 100, není to top super, ale člověk v něčem zkrátka musí udělat kompromis a u jídla trávíme opravdu méně času než např. v ložnici, koupelně, obýváku atd... v pokojích dětí jsem dala klasické 60 cm hluboké skříně, v ložnici je tam prostor ve výklenku 110 cm, daly by se tam umístit dveře do pouzdra a dovnitř pouze police nebo dát širší skříň, to záleží na vás, ale místa je tam dost.
Odpovědět
Článek se načítá
a všude v bytě dveře 80 cm, do koupelny a na wc 70
Odpovědět
@jenies to je také super nápad, jen by asi nešel vyřešit odpad od kuchyňské linky, bydlíme v panelové domě.
Odpovědět
@maci326 to vám neřeknu, nejsem stavař, ale myslím, že rozvody atd... se dají táhnout podlahou, stropem, třeba by to šlo, pokud by se vám to líbilo, zkusila bych se na to zeptat.
Odpovědět
Profilova fotka
@maci326 Takhle by to nešlo, v panelu to takhle daleko od stoupaček nedotáhnete...Ale úplně jednoduše bych prohodila obývací část s kuchyňskou...
Odpovědět
odpad od kuchyně není problém... stačí na to 22mm hadice a přečerpávací jednotka. Klidně to může jít o kolo celého bytu v liště.
Odpovědět
@lucijes ono to není o moc dál, než by byl dřez pod oknem, myslím, že by to mělo jít
Odpovědět
Profilova fotka
@jenies no jde spis o to cerpadlo, jak psal requied...netusim, jak je to cenove, ale rozhodne je jednodussi a levnejsi zanechat veskere rozvody vody a odpadu co nejblize stoupackam. I tahhnou to pod okno by bylo skvostny - zasekavat do panelu...no nebo jedine do listy za kuch. Linku... Nejjednodussi by bylo mit drez na stene spolecne s koupelnou. I z pohledu ergonomie by to bylo v poradku....bohuzel nemam funkcni pc abych ai to prekreslila ve skutecnych rozmwrech, ale jeatli tvuj planek je real, tak by ta kuchyne namisto navrhovanejo obyvaciho koutu byla ok. Jen bych si jeste overila, jak moc by bylo mozny do toho panelu zasahovat - sice treba pricky nejaou nosny, ale nemusi to znamenat ze se daj vsechny zbourat a postavit jinde. Takze bCh se informovala u projektanta a u statika...
Odpovědět
@lucijes ano, tak jsem to myslela, ale jde to. Je to už můj druhý návrh, v tom prvním je kuchyně na místě kde popisujete, ono je to svým způsobem logické, na druhou stranu, pak by vycházely dveře na balkon v kuchyni, nešla by tam tedy dát dělší prac. plocha atd... Proto jsem to otočila, aby se na balkon chodilo z obýváku a kuchyně tím získala kus linky a ještě ostrůvek. Záleží jen na vkusu každého a jejich možnostech investovat do čerpadla ..
Odpovědět
@jenies děkuji za návrhy, možná nejlevnější varianta bude, když předěláme otevírání balkonových dveří ven. Sousedi to tak mají a je to super, velká úspora místa. A tím pádem by mohla kuchyňská linka zůstat na straně u šachty a nebylo by potřeba čerpadlo.
Odpovědět
@maci326 rádo se stalo, ale myslím, že pokud budete mít linku do L podél koupelny, tak balkonové dveře předělávat nemusíte. ;-)
Odpovědět
myslím, že první návrh od jenies byl nejlepší... Líbí se mi a do toho bych šla... :)
Odpovědět
@danabaa děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
prvná návrh - nejlepší návrh
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?