Jaký rozměr myčky vybrat?

Dobrý den, chtěli bychom si pořídit myčku na nádobí - asi nejlépe vestavnou. Máme novější kuch. linku ale nejsem si jistý rozměrem jestli Myčka 45cm nebo 65cm. Jestli se tam vleze. Na 65cm mi prostor ve skříňce vychází trošičku menší ale myčka 45cm by tam byla zase moc malá. Můžete nám prosím poradit jak máme myčku vybrat? Děkujeme moc za rady 😉
Odpovědět
Profilova fotka
@kaixone mycky se delaji 45 nebo 60 a jakou potrebujete na to vam asi nikdo neodpovi 🙂
Odpovědět
Rohové umístění není pro myčku úplně šťastné. Bude vám při otevření dvířek zavazet a navíc úplně přijdete o ten rohový prostor (zůstane hluchý bez možnosti přístupu). Co je ve skříňce z druhé strany dřezu? Nešla by dát myčka tam? Nebo pořiďte novou pracovní desku a otočte dřez (posuňte) blíž k varné desce a myčku dát misto dřezu, s odkapávačem nad myčkou. Velikost 45 je spíš taková nouzovka nebo max pro 2. Pokud běžně vaříte, tak se vám tam nevejde všechno nádobí po jednom obědě.
Odpovědět
Máte nějaké zvláštní rozměry. Myčky se dělají 45 nebo 60 cm. Jsou obvykle dělané do linky s výškou cca 90cm od země k desce. Hloubka linky je obvyke 60 cm.
Odpovědět
@kaixone Jak jste proboha přišli k takovým podivným rozměrům jako 54,5 cm...? 😮 Tu kuchyň musel vyrábět nějaký mimoň. Navíc mám pocit, že za myčkou elektrická zásuvka být nesmí.
Odpovědět
Profilova fotka
@kaixone Tahle skříňka je skříňka klasická a pro vestavěnou myčku se vynechává volný prostor čili není tam žádná skříňka ale pouze prostor o šířce min. 600 mm nebo 450 mm, výška min. 820 mm a hloubka min. 560 mm, za myčkou nesmí být žádná zásuvka, či přívod vody, nebo odpad, vše musí být buď ve vedlejší skříňce, nebo dál tak aby vyšli hadice a el. kabel. Tohle si musíte zařídit u truhláře aby vám prostor v kuchyňské lince upravil.
Odpovědět
Děkuji moc za rady. je možné využít dvířka uplně napravo linky, vedle je dřez a el. zásuvka a odpady
Odpovědět
@kaixone Dvířka 59.5 cm se dávají na skříňku o šířce 60 cm, což je vhodná šířka na myčku. Je třeba si ale uvědomit, že se ta myčka nedává do skříňky, ale místo skříňky. Čili skříňku vymontujete a místo ní zasunete myčku. V případě té koncové skříňky vám tam vzniknou dva problémy. Za prvé by konec pracovní desky visel ve vzduchu a nebyl ničím podepřený. Za druhé by byl z boku vidět plechový nepohledový bok myčky. Vyřešit by se to dalo tím, že se tam dá z boku deska, která bude jednak pohledová a jednak podepře tu pracovní desku. Ale otázka je, jestli má ta pracovní deska dostatečný přesah, aby zeshora zakryla tu boční desku.
Odpovědět
Profilova fotka
@m_i_r_e_k Dle foto nemá dostatečný přesah, max. 0.5 cm. Ale paní asi moc nečte co ji tady píšeme... Prostě platí to co jsem psal výše. Stejně potřebuje truhláře nebo někoho šikovného kdo to udělá.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?