Je parapet viz foto dobře usazený?

Dobrý den, prosím o názor. Je parapet viz foto dobře usazený? Mám problém s tím, že uvnitř bytu došlo k promáčení zdi v rohu pod oknem. Děkuji
Odpovědět
@katerina80 Podle fotek to vypadá, že je špatně vyspádovaný. Takhle při dešti teče voda směrem k oknu a do zdí, ale mělo by to být naopak, že.
Odpovědět
Zdravím, vyspádování nepoměřím, chybí APUlišta mezi oknem a fasádou a nějaký ten silikon a fasádní omítka mezi zakončovacím profilem parapetu a fasádou. Tohle je ta, podle mě lepší varianta zakončení parapetu, Někdo i jen ten profil lípnena fasádu, tohle se dá lehce opravit v kategorii "drobná údržba".
Odpovědět
Moc děkuji za názor, pokud se zasilikonuje nebude se to po čase opakovat?
Odpovědět
Bude se to opakovat, plast má ohromnou tepelnou dilataci, silikon se UV rozkládá a zprašuje, když se detail udělá bez silikonu, dilatace plastu omítku vysřelí, viz Váš vnitřní růžek u první fotky. Občas se musí něco poopravit.
Odpovědět
@martin_fio a nějaké trvalejší řešení není?
Odpovědět
osobně neznám jiného řešení než použití silikonu nebo akrylátu, vždytam vznikne po čase trhlinka. Záleží také, zda-li je parapet v koncovce s vůlí, aby tam se nepřenášela dilatace apod. Třeba někdo poradí zázrak, já ho neznám. Stejně tak najdete drobné praskliky v dilatacích panelů, když je nechcete vidět a dáte sádrokartonový podhled, tak prasklinky budou v nejlepším případě po obvodu sádrokartonu ve styku se stěnou. Prostě materiály s tak rozdílnou tepelnou nebo vlhkostní změnou jako je to u sádrokartonu ve zmíněném případě k sobě dát bez skvrny nelze.
Odpovědět
Vyndat parapet a znovu zasadit by tedy nešlo?
Odpovědět
@katerina80 Místo silikonu použít PU tmel.
Odpovědět
@travas díky 😉
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?