Lze posunout dveře v paneláku?

Profilova fotka
Ahoj, chystáme novou rohovou kuchyni a vymýšlíme jak poskládat skříňky, aby se všechno vešlo, ale moc se nám to nedaří. Problém je, že na stěně k oknu jsou dveře do komory a omezují prostor na 172-173cm. Uvažujeme, jestli by se nedaly posunout - je za nimi ještě cca 40cm místa. Stěna je cca 16cm široká a navazuje na obvodovou zeď. Nosná by být neměla. Řešil jste někdo něco podobného?Ideální by bylo dát je co nejblíže rohu, ale i 10cm by stačilo. Jak vůbec takové vybourání probíhá? to se nějak vyřezává? nebo vysekává? Budu ráda za každou zkušenost. Díky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
hoj, my měly v paneláku pouze po obvodu zdivo se kterým se nedalo hýbat, s vnitřky se dalo hýbat..všude byla dřevotříska-sololit, takže se to pajsrem vylámalo
Odpovědět
Profilova fotka
@lajlinka78 kdyby to byl sololit, tak si pískám... bohužel, je to panel.
Odpovědět
Normálně se to vyřízne a dozdí, je s tím dost práce, hluku a prachu, ale dělá se to celkem běžně. Je na to tady i diskuse, kde se řešilo řezání panelů atd. (teď se mi to nechce hledat)
Odpovědět
Profilova fotka
@jizvo děkuju. Diskuzi jsem hledala, ale přijde mi, že zdejší vyhledávač moc nehledá. Mrknu podrobněji. S hlukem a prachem počítám, ale zase když už, tak se mi nechce hledat nějaká náhradní řešení. Předpokládám, že tady strávím život, tak to chci mít takový, aby mě to neštvalo.
Odpovědět
Ahoj, jestli je v paneláku stěna z panelu a 16 cm, tak buď bude nosná a nebo aspoň zavětrovací...není tak tlustá jen tak....a pokud do toho budete chtít zasahovat, tak by to teoreticky mělo být na stavební povolení...K tomu je potřeba vyjádření statika...Pokud byste to chtěli dělat bez povolení, ať se vám na to statik aspoň jukne...40cm už je docela dost...do toho svévolně neřezat...
Odpovědět
Na 16 cm stěnu v paneláku je to tak, jak píše misadan, na to je potřeba stavební povolení. Do 80 cm by to mělo být ok, ale ne úplně vždy a hlavně, opravdu to chce vyjádření statika.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?