Nesmíme si pronajmout zádveří v paneláku, je řešení?

Profilova fotka
Zdravím diskutéry, aktuálně řešíme problematiku pronájmu nebytových prostor v domě. Konkrétně jde o pronájem zádveří bytu za účelem rozšíření bytu. Rádi bychom tento prostor využili pro úschovu bot, kočárku, kabátů atp. Každopádně nám nejde o zvětšení podílu na domu. Nechceme ten prostor koupit, jen si ho pronajmout, zastavět a využít pro vlastní účely, nechceme mít větší hlasovací práva na shromáždění vlastníků. Bydlíme v paneláku v sedmém (posledním) patře za výtahem, tedy v tomto místě nikdo kromě nás neprochází, nikdo ho nevyužívá a zábor části chodby by tedy nikoho nijak neomezoval. Byt máme v osobním vlastnictví. Předsedou výboru nám bylo řečeno, že toto bylo možné dokud byl dům v družstevním vlastnictví, od převodu do osobního vlastnictví toto není možné. S tím se ale nechceme smířit. Je nějaké řešení v souladu s aktuální právní úpravou? Máte někdo osobní zkušenost? Předpokládám, že by byl potřeba souhlas všech vlastníků? Nebo by případně stačila nějaká jejich většina? Nestačila by jen většina hlasů na schůzi? Předem moc děkuju za vaše rady a tipy, jak toho dosáhnout
Odpovědět
Kamarádka přesně toto řešila, měla štěstí že stihla koupit zádveří v době, kdy byl byt v družstevním vlastnictví. Bylo jí řečeno, že když je byt v osobním vlastnictví, tak potřebuje koupit podíly od všech vlastníků jednotky, tj. nereálná situace.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
obnovuji tuto diskuzi. Řešíme podobný problém. Rádi bychom si pronajmuli část chodby před bytem a využili ji jako předsíň. Ostatní sousedé tot mají součástí bytu z dob, kdy byly bytu ještě družstevní. Dostali jsme stejné vyjádření, že už to nyní není proveditelné, že bychom museli získat 100% souhlas všech vlastníků a to je cca 50 bytů. Řešil jste někdo něco podobného? @amadeuska : jak to u Vás dopadlo?
Odpovědět
Profilova fotka
@lenisekkk je to jak říkáš - prakticky nereálné . Nic nemáme
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?