Odnímatelný panel pod závěsným WC

Zdravím, dávám si svépomocí závěsné WC do panelákového bytu. Podomítkový modul bude ve stoupačce (je to modul určený pod SDK). Nad podomítkovým modulem budou revizní dvířka do stoupačky. I když budou revizní dvířka relativně dostačující, rád bych, aby se dalo WC sundat a poté odjemout celý panel SDK s obklady, který je pod tím WC. Jde mi o to, aby byla stoupačka bez bourání přístupná, kdyby se tam něco dělalo. Zatím uvažuji tak, že bych místo SDK dal OSB desku nebo něco podobného, protože SDK by to nemuselo vydržet, navíc by se mohlo nějak zdeformovat. Máte s tímto někdo zkušenost? Dělá se to? Nikde jsem nic podobného nenašel. Díky P.S. Konstrukci pro upevnění podomítkového modulu mám již vyřešenou.
Odpovědět
@m_i_r_e_k Já to takhle v bytě udělal, na sádroš dlaždice a panel jen přitažený mísou a po stranách místo spárovačky silikon. Bohužel jsem zapomněl na, že jsem to i přišrouboval k rámu, tak jsem musel při vyndavání jednu řadu dlaždic vybouchat. Podruhé, při výměně stoupaček, už to bylo OK. Zadní stěnu mám rozdělenou na dvě části, panal za WC je vyndavací a do horní části jsem zabudoval do stoupačky skříňku a dveře k odečtu vodoměru.
Odpovědět
@kofejn Díky Máte tu sdk desku nějak vyztuženou, aby se časem nezdeformovala?
Odpovědět
@m_i_r_e_k Je to malé WC, SDK na původním dřevěném rámu, kde byl nabouchaný sololit. Držák nádržky a WC je svařený z jeklů a ukotven do bočních stěn a podlahy. Dlaždičky s lepidlem to podrží a z bu je to vymezené jen tím silikonem. Doma mám možná nějaké fotky a případně něco o víkendu nafotím.
Odpovědět
@kofejn Super, moc díky za info
Odpovědět
@m_i_r_e_k použijte místo sdk sádrovláknitou desku (sdvk) - je asi 10x pevnější a používá se stejně jako sádrokarton.
Odpovědět
@edcbubu Díky, koukal jsem na to a určitě dám tu sádrovláknitou. Ještě se chci zeptat, koukal jsem, že je teď v módě dávat WC na zeď bez obkladů, čili asi je to jenom vymalované nějakou omyvatelnou barvou. Myslíte si, že je to dobrý nápad? Stačilo by tu sádrovláknitou desku jenom vymalovat např. nějakou polyuretanovou barvou? Jednak by mi to ušetřilo dost práce a jednak by pak asi bylo snadnější tu stěnu případně vyndat, kdyby bylo potřeba. S těmi obklady bych se bál, že se to při vyndavání poškodí a že to bude šíleně těžké.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?