Snížení stropu v paneláku, může být problém?

Ahoj, chtěla bych se zeptat. V paneláku máme výšku stropu 2,6m. Je nějaký problém (ze zákona, bezpečnostní, nebo jakýkoli jiný), když si necháme udělat podhled ze sádrokartonu? Tzn celý strop v jedné místnosti snížíme o cca 15 cm čili na 2,45m? Nám to samozřejmě nevadí, jen jestli se tím třeba nějak neznehodnotí byt kvůli nějaké vyhlášce při případném prodeji. Děkuji za reakce
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, nevím, jestli nepíšu pozdě, ale v bytových domech, by měly obytné místnosti mít výšku min 2,6m. Pokud si strop snížíš, můžeš s tím potom mít problém při případném prodeji.
Odpovědět
Meli jsme je snížené, v tom bodovky, při prodeji se nikdo nad výškou nepozastavil, spíše byli rádi, že ušetři hodně za teplo. U nás to bylo hodně znat, když se snížili stropy. Vyšla byla 247 nebo 250 tak nějak...
Odpovědět
@maximecka TAkže pokud se v tom prodávající nevrtá, je to v pohodě? :-)
Odpovědět
No taky už si to přesně nepamatuju, ale asi by minimální světelná výška měla být 2,5 m ale jak říkáš, pokud se v tom nikdo nevrtá, tak to asi nevadí.
Odpovědět
@lady_giraffe asi podle toho, jaký by byl kupující. Našeho to asi vůbec nenapadlo. A já kdybych kupovala byt, tak by mě to nenapadlo také...tím, že jsou stropy snížené, neslyšíme ani sousedy nad náma :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
@maximecka Snižovali jste prosím stropy sádrokartonem na odhlučnění sousedů ? Prosím nemáte (do IP) na šikovnou firmu kontakt ? A snížil se hluk znatelně ? :-) Uvažuji o tom také. Sousedi nad námi jsou děsně slyšet a dala bych nevím co za to, kdybych je neslyšela :-( . Děkuji moc za info :-)
Odpovědět
@druk Ani ne na odhlučnění jako na zarovnání stropů a vsazení bodovek. Určitě to ale i odhlučnilo, spíše jsem sousedy slyšela tlumeně. A také se nám výrazně snížila spotřeba tepla. Skoro vůbec jsme netopili. Jinak nám to nedělala firma, ale tatka, takže v tom nepomůžu :-( je možné, že se dnes dělá něco, co se vyplní mezi sádrokarton a strop a co je vyložené na odhlučnění. Nám to tatka dělal před 7 lety.
Odpovědět
@maximecka Děkuji za info :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?