Úzká předsíň v paneláku

Na jaře plánujeme dělat předsíň, nejhorší je, že je úzká a moc se stamtoho nevejde, máte zkušenost a rady? Taky by mě zajímalo jaký použít nátěr stěn?Aby nebyly odřené od kabátů, bot apod. Nebo nějaké obkaldy?
Odpovědět
my sme dali svetle farby, zrkadlovu skriňu aby opticky zvacsila priestor (a aby sme sa aj videli) a na mieste kam sa vesaju kabaty sme pouzili obklad taky isty ako mame podlahu. Vyzera to dobre a navyse je to super prakticke. No zalezi od vkusu. Drevennu vesiakovu stenu sme nechceli a hola steny by sa zipsami znicila
Odpovědět
Ty jo použít obklad mě nenapadlo, špatný nápad to rozhodě neni :-) My jsme dali do haly místo klasické vestavěné skříně menší klasickou - působí taky jako vestavěná, má nadstavbu, je se šoupačkama, zrcadlová, čili nezabírá tolik prostoru a bez ní bychom neměli kam dát kopu věcí :-N http://www.modrastrecha.cz/album/view... Vedle bude menší botníček, zrcadlo a věšáčky :-) Barvu máme světle žlutou v celé hale :-)
Odpovědět
Profilova fotka
rezetka - my máme chodbu do L. Právě ji máme rozdělanou. Je docela široká, tak děláme vestavěné skříně - záda a pravá strana je vlastně zeď, a levou stranu nám zedník taky vyzdil (ty velké bílé cihli, nevím jak se to jmenuje). Od truhláře si necháme pouze udělat posuvné dveře. Police a šatní tyč si koupíme a namontuje manžel sám. Nějaký umělec před náma dal nad vchodové dveře do bytu zářivku - děsný!!! Tak ta šla samozřejmě pryč. Sníží se strop sádrokarotnem a budou tam bodovky. Vypínač na světlo byl pouze u hl. dveří, tak manžel udělal ještě u obýváku - aby se člověk nemusel vracet přes celou chodbu zhasínat.
Odpovědět
Mori - Ytongy :-D Mě štve v tý panelákový chodbě takový to hlavní světlo nad telefonem (asi to bude všude jinak) to se totiž nedá nikde sehnat lepší nebo jsem to nikde neviděla a je to fakt příšerný :-|
Odpovědět
Profilova fotka
krista - věř, že ta zářivka byla horší - neměla ani kryt. My když to viděli poprvé, tak nás omývalo :-. Telefon tady nefunguje, je hnusnej starej zelenej, tak půjde pryč. Nechá se tam jen v liště schovaný kablík, kdyby se dávali telefony nové. Je na to ale napojený domovní zvonek, tak budem muset koupit nějaký jiný (takové ty bílé krabičkové, co se přichytí na zeď). Taky máme mezi dveřmi na WC a do koupelny nějakou odpadní rouru ze střechy (když prší, tak je to docela slyšet). Byla schovaná za takovým šíleným hnědým plechem. Ten už je pryč. Jako zvuková izolace se tam dá asi polystyrem (manža chtěl nějakou vatu, ale tu prodávají jen v celých rolích a to je zbytečné a dost drahé) a okolo přijde sádrokarton - ten se pak oštukuje a bude to vypadat jako zeď 8-)
Odpovědět
Mori myslím že vím jakej plech myslíš, ten tam máme taky a jsou za tím stoupačky, je to ono? Naštěstí to tu neni tak slyšet když prší, ale mám jinou perlu, prší nám do kuchyně, máme starý okna, ty šmatláci to měli měnit tento rok ale na družstvu se na nás vyprdli protože konkurz nevyhrála jejich firma, takže se to bude měnit v březnu (nejlepší je že já budu v tu dobu rodit ]-( ) no ale stačí aby malinko zapršelo, v kuchyni je totál promáčená zeď a na podlaze taky vždycky louže, fakt děs, malovat se může po každým deštíčku ]-( A teď jak je zima, tak se mi všude zamžili okna (zevnitř - musela bych to rozmontovat a utřít, ale to nemá smysl) takže nevidim ven 8-(
Odpovědět
Mě se tam skříň nevleze ani omylem, jak mám v albu ten botník, tak to už je naprosté maximum, co tam můžu dát, spíš bych potřebovala typ, jakou předsíňovu stěnu tam dát, potřebuji na ni navěsit co nejvíce kabátů a tak. A taky ty obklady,no...ale jaké?Kamenné?
Odpovědět
A barvu stěn bych chtěla právě nějakou červenou, ale odstupňovanou pruhy...jako od tmavé po světlunkou...
Odpovědět
Profilova fotka
krista - já mám v obýváku taky věčně zamlžený okna uvnitř :-| Tady josu taky starý a dost netěsní. Stoupačky za tím plechem nejsou, ty jsou za WC. Za plechem je plastová roura cca 15 cm v průměru.
Odpovědět
No vidíte, telefon. U nás funguje, ale taky je hnusnej zelenj ]-(
Odpovědět
Mori tak já nevim jakej plech tam máte, ten my tu naštěstí nemáme :-p Rezetka ty barvičky zní dobře :-) S ostatním bohužel neporadím, je to v paneláku prostě boj :-D Co se týče telefonu - ten zelenej jsme vyměnili za bílej a funguje :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já furt nevím, jak předsíň vymylovat. Ložnici máme tmavě meruňkovou, obývák žlutý - chtěla jsem každou místnost v bytě jinou barvou. Do té chodby, se mi zdá nejlepší žlutá, ale to už je obývák ... nechce to nic tmavého, aby tam bylo dost světla.
Odpovědět
Článek se načítá
Chjo, panelák jeden panelákovej. Holky, máte to taky některá tak, že máte dlouhou chodbu a pak se vám bočí do "L", kde se jde do pokoje?A máte tam ty skříně, hnusné komunistické? Mám jen vyměnit dveře? Je to jediný pořádný úložný prostor v paneláku. A ještě potřebujus trašně moc poradit-máme stále umakartové jádro, bourat ho nemíníme, protože máme už vykachlíkovanou koupelnu i záchod, ani nám ten umakart nevadí, je v pořádku, jediné co mě vadí je to, že jde vlastně vidět v chodbě /dveře od záchodu a koupelny/. Momentálně je na něm nalepená pytlovina a nevypadá to špatně, ale chci to vyřešit jednou provždy-co navrhujete?
Odpovědět
Mori a co ta červená? Nebo zelená?Světle...
Odpovědět
Mori tak přesně tyhle barvičky máme taky, ale jinak :-D My máme obývák meruňkový, ložnici žlutooranžovou a halu světle žlutou, taky jsem chtěla každou místnost jinak, ale ta hala je tak strašně tmavá, že jsem nevěděla co :-| Jinak dětský pokojíček plánujeme udělat v takové té výraznější zelené jak je teďka moderní x-) Zelenou moc nemusim, ale pro mimi to bude neutrální, uklidňující a tahle barva se mi prostě líbí x-)
Odpovědět
Rezetka my máme byt řešený trošku jinak, ty skříně jsme právě zbourali a dali tam klasické - taky působí jako vestavné, ale jsou šoupací, skleněné dveře, menší a přesto hodně úložného protoru ;-) :-) Co se týče toho jádra - to jsme zbourali, ale navrhuju udělat to plastickým Primalexem nebo jak se to jmenuje, musela bych se ještě poptat manži, je to taková hmota tvrdší která se na to nanase, můžeš si ji zabarvit jak chceš a neni to poznat vůbec že to neni zděný ;-) :-)
Odpovědět
Jó? A ono to dělá takovou drsnější strukturu,co?
Odpovědět
Rezetka přesně tak je to takový tvrdší, hrubší, rozhodně to vypadá líp než ten klasickej umakart, jsem na něj už alergická :-N Jakou máte barvu? Takovou tu hnědou nebo světlou bílošedivou? :-D
Odpovědět
Ho, hnědou, blué :-D
Odpovědět
Rezet tu jsme měli taky fakt hnus :-D Tím primalexem jsem to viděla a vypadá to dobře, víš teda o co jde? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
rezetka - už z minulého bytu mám na chodbu 2 podobné obrázky s kytmama z KIKA a chci je tam opět dát, protože se mi líbí. Jsou takové červeno / oranžové, tak aby vynikly. Takže červená asi ne. Ta by se mi asi ani světlá nelíbila a zelenou nemám ráda :-S
Odpovědět
Mori to se ti tam fakt nejvíc hodí ta žlutá ;-) Já mám celý byt červeno-oranžovo-žlutý, takže tahle kombinace se mi strašně líbí :-) a co udělat třeba jen ústřední zeď nějakou tmavší žlutou a zbytek bílý? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
krista - nápad to není špatný, ale ... na té nejdelší zdi bude právě ta vestavěná skříň. A pak to jsou takové kousky - na každé zdi dveře :-| Já to vidím tak, že to dopadne stejně celý žlutě ;-)
Odpovědět
Mori a co udělat třeba nějaký ústřední pruhy, který můžou být třeba červený s oranžovou nebo žlutý s oranžovou ;-) Já bych potřebovala tu zeď vidět abych k tomu řekla víc, ale jsem teď kvůli těhu doma na PN, takže jsem hodně koukala na netu v archivu na bydlení je hra, tak pár inspirací mám :-D
Odpovědět
Profilova fotka
krista - asi se tam taky budu muset juknout. Až to bude hotový, tak dám fotos. zatím je jen postavená ta levá zeď ke skříni, oškrábaný starý štuk a připravená elektrika - takže zatím by jsi toho moc neviděla. ¨Pak přijdu ještě určo pro radu ;-)
Odpovědět
Já asi moc neporadim :-N :-x Jsem ráda, že jsem to jakžtakž dala do kupy tady a ono tad ani jako nebylo o čem moc přemýšlet, nemáš moc na výběr :-S Skříň být musela a vedle už se vejde jen ten botníček a věšáčky ... ještě nemáme nic v hale, ale vzhledem k tomu že máme 3+1 a bydlí s námi máma tak se tam asi jednou vystěhuje dítě nebo co :-N No to přeháním, ale možná se tam vyšoupne komoda z ložnice, nějakej pultík, zatím tomu nechváváme tu vzdušnost a chtěla bych tam na tu ústřední zeď určitě obrazec z fotek - necháme udělat nějaký umělecký (naše) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
krista - to má kamarádka v chodbě taky jejich fotky. Dceru tam má vždy okolo narozenin - aby bylo vidět jak rostla x-) Vypadá to moc pěkně!
Odpovědět
achoj rez ja by sm oblklad vylucila, ja sm pouzila krasnu situ zltu farbu do anglickeho oteruvzdorneho primalexu, pred tym ale musis naimpregnovat steny niakym impregnacnym naterom to uz sa nepametam jak sa volal. Nevyhoda je len v tom ze bude sakra takze to pretriet ak to raz budes chciet pretriet
Odpovědět
jo ja mam doma chodbicku ktora je asi 3m dlha 1.30 siroka. Co sa tyka skrine v ziadnom pripade, my ideme do vysky, nad vchodove dvere a po celej dlzke chodby skrinky s roletkami
Odpovědět
Nad dveřmi už jednu skříňku máme, tu tam asi zachovám, nad tímotěruvzdorným primalexem popřemýšlím, ale asi to nepůjde, já ho chci totiž od tmavé po nejsvětlejší, šel by taky odstupňovat?
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?