Jak řešit z domu otevírání vchodové branky?

Teď se nás elektritář ptal, jak budeme otevírat vchodovou branku, která bude v oplocení cca 6 m od vchodových dveří, když někdo zazvoní ... to člověk musí vylézt až před barák a branku odemknout, co? :-D ... nejde to nějak řešit z domu (ale to by musela být zase trvale odemčená že?)??? jak to kdo máte??? díky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Klasika bzučák na domovním telefonu, jako to bývá třeba v paneláku.
Odpovědět
@petrasafr ... možná jsem úplně pipi (elektrika mi nic neříká) :-D, ale chápu, že v případě bzučáku bude z venku na brance koule a co když někdo natáhne ruku přes a tu branku a klikou si otevře a může šmejdit na zahradě??? ... tohle nějak ošetřit nejde? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje aha, tak to mě nenapadlo, my máme dřevěnou, takže neprůhlednou a nejde jí prostrčit ruka :-D :-D My máme právě takhle otvírání, abych nemusela furt běhat k brance, mám to přes celou velkou zahradu :-D Vedle telefonu mám na zdi hned právě otvírání na velkou bránu, pokud někdo potřebuje zajet dovnitř autem - to vypadá jako klasický vypínač na světlo.
Odpovědět
@petrasafr ... taky budeme mít nejspíš dřevěnou výplň, neprůhlednou ... ale to ovládání i ze zahrady se mi líbí ;-)
Odpovědět
@lucijeje My máme bez kliky, otevíráme buď přes kód nebo z obýváku přes videofelefon.
Odpovědět
někdo další? děkuji ..
Odpovědět
@lucijeje vzhledem k tomu, že budeme mít vjezd a branku 40m od vchodu, budeme to řešit videotelefonem
Odpovědět
@lucinkafr .. a jak to funguje, takovej videotelefon? =-) =-) =-) =-), to neznám ... to budete mít branku trvale uzamčenou nebo jak? jde mi právě o toto ...
Odpovědět
Návštěva zazvoní u branky, ty se v obýváku na obrazovce mrkneš, kdo to je, můžeš se ho telefonem zeptat, co chce a buď zmáčkneš tlačítko, pak jde branka otevřít nebo řekneš nemám zájem (např. různí otrapové a prodejci všeho možného) a neotevřeš. :-) Branka je trvale zamčená, my s manželem máme čipy, které ji po přiložení otevřou. Děti znají kód, který vyťukají na malé klávesnici u branky a ta se po jeho zadání otevře.
Odpovědět
@aneri53 ....díky moc a kolik taková věc tak stojí?? ;-)
Odpovědět
@lucijeje je to přesně jak píše @aneri53. Cenově je to dost různé, asi jako by ses zeptala, kolik stojí auto ;-) Viděli jsme věcičku za dva tisíce, viděli jsme ji i za 60 tisíc, záleží, co vše to umí. Jinak docela dost jich měli překvapivě v Hornbachu a do jednoho jsme se tam zakoukali :-N Já sama se v tom zas tolik neorientuju, spíš jen na základě toho, co mi říkal přítel a na co mě upozornil, že je pro nás důležité.
Odpovědět
@lucinkafr ... no tohle je pro mě španělská vesnice ;-) ...
Odpovědět
Článek se načítá
@lucijeje Přesně jak píše @lucinkafr je to různé. My to máme řešené v komplexu se zabezpečovačkou, takže nejsem schopna vyčíslit tohle samostatně.
Odpovědět
my máme také otvírání přes videotelefon, chtěli jsme uzavíratelnou bránku hlavně kvůli pejskům, aby si nemohl otevřít, protože Kennula( to je jeden z pejsků) je takovej malej zdrhač a je strašně rád venku, tak aspon když je venku a ne doma tak na něho vidím a taky jsme si říkali, že až budeme mít někdy děti tak aspon nebudu mít strach jestli si neotevřou. Večer je videotelefon super, vidím kdo tam je i když je přítmí. nechali jsme si dát ovládání telefonu do přízemí i do patra. takže z patra nemusím letět dole, když jsem náhodou nahoře.
Odpovědět
Profilova fotka
@jennifer nápad mít telefon i v patře je super, děkuji za typ - píšu si :-)
Odpovědět
@sanynka3 my to také budeme mít v každém patře :-)
Odpovědět
@sanynka3 nemáš zač. snažili jsme si udělat barák co nejvíc praktickej, hlavně jsme řešili hodně věcí kvůli pejskům, např, máme chodby,wc, šatnu na senzory, protože pejsek mi nechce chodit po tmě, druhýmu je to jedno.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
@lucijeje Můžu se zeptat, co jste si nakonec pořídili? A jinak mám otázku (snad mi ji někdo zodpoví..) chtěla bych mít automatické uzamykání branky (ještě nevím, zda videotelefon - na branku dobře vidím z místa, kde bude nainstalován, nebo mi bude stačit audiotelefon), každopádně jde mi o to, zda lze nějak nastavit na brance, "dočasné otevření" tj. budu pracovat na zahradě, budu vybíhat za branku a přece si nebudu pokaždé otevírat nějakým kódem, nebo přívěskem ke klíčům. Jsou elektronické zámky, které umožňují dočasně deaktivovat zámek aby bylo stále "otevřeno" a až budu chtít, opět zvolím zamčeno? No doufám, že jsem se vyjádřila srozumitelně :-N =-) :-D
Odpovědět
@katty.w ... nic :-D .... někdo zazvoní a pošupajdíme otevřít pěkně ručně až k brance ... máme to 5 m od dveří k brance ... prosadila si to drahá polovička, takže si bude i pěkně chodit votvírat trenky/netrenky :-D
Odpovědět
@katty.w Tak na tento případ je velmi jednoduché a levné řešení a to cihla do branky. Až skončíš cihlu odsuneš a je to. 8-)
Odpovědět
@lucijeje :-D Moje drahá polovička to chce taky tak. @pavelcent Díky za radu :-) Ale to běhání za branku při práci v zahradě to je jen příklad ;-) , jsou ale případy, kdy nechat tam cihlu a otevřenou branku dokořán není zrovna dobré, třeba když půjdu pro něco k rodičům atd. atd. Nechci celý den běhat s čipem, nebo nějakým klíčem k otevření. Chtěla bych aby přes den byly dveře prostě odblokované a na noc abych je mohla automaticky uzamknout. Našla jsem na netu zámek, který lze "mechanicky" nastavit tak, že je pořád otevřeno, nebo zavřeno, "s momentovým kolíkem": http://www.mall.cz/prislusenstvi-hobb... Nemáte někdo zkušenost?
Odpovědět
...přesněji je to el. zámek s mechanickou blokádou...
Odpovědět
@katty.w ... jo! a pak bude říkat, že proč sme to "nějak" nevymysleli :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Prosím vás, měl bych otázku. V těhto věcech nemám přehled. Ale mám nějakou představu, tak mi prosím řekněte, jestli je možnost to takto provést. Mám dům. Vstup do domu je dole, veškeré místnosti nahoře v patře. Z kuchyně a obýváku není vidět na vchod. Okolo domu je oplocená zahrada. Ode dveří k brance asi 20 metrů. Dále bude branka ze zahrady ven, na opačnou stranu než vchod. Představoval bych si videotelefon, instalovaný v patře. Monitoroval by obě dvě branky. Někdo u branky zazvoní, já na videotelefonu vidím kdo, buď mu tlačítkem odemknu, nebo ne. Pokud člověka pustím dovnitř, tak dojde ke vchodovým dveřím. Jak už jsem psal, zdržovat se budeme v horním patře a pro pocit bezpečí chci mít dole vchod zavřený tak, aby nešel zvenku bez klíče otevřít. Takže při průchodu oné návštěvy brankou bych stisknul ještě nějaké tlačítko a to by odemklo vchodobé dveře do doby, než by návštěvník prošel. Pak by se dveře opět zamknuly. Možná by na těch vchodových dveřích nebylo špatné umístit kodovou klavesnici. Při pohybu na zahradě bych nemusel nosit klíče. No a na brankách by zvenku byla koule a zevnitř klika, takže by možná bylo dobrá mít kodové klávesnice i u branek??' nevím, už je to asi překombinované... poradím se určitě s odborníkem, jen bych se vás chtěl zeptat na vaše zkušenosti a názory, abych měl u odborníka nějaký materiál ke konzultaci.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?