Plot až za parkovacím stáním

Setkal jste se někdo s tím, že u dané lokality musí mít každý pozemek 2 neoplocené parkovací místa na svém pozemku? Tzn. že bránu nebo plot bude až za tím? Na to je nějaký zákon nebo to je jen rozmar úřadu? Díky
Odpovědět
Profilova fotka
Tohle nejde nijak vymáhať, pokiaľ na danú lokalitu nie je vypracovaná územná štúdia.
Odpovědět
Profilova fotka
Už to tu kdysi dávno bylo zmiňované. Pokud má obec toto zanesené pro danou lokalitu v územním plánu jako regulativ, tak to musíte dodržet.
Odpovědět
@josefx @qeszi Tak jsem se byla nakonec ptát na úřadě. Územní studie pro naši lokalitu není, v územním plánu to také není a regulativ obec nemá. Ale prý je to dle nějakého policejního nařízení 😒
Odpovědět
@delariva To jsou dvě různé věci. Dvě parkovací místa pro pozemek je nesmysl. Parkování pro stavby pro bydlení řeší příslušná vyhláška a tou se musí projektant i stavební úřad řídit. Co se týká oplocení, tak to si skutečně může vyhradit DI kvůli bezpečnosti dopravy, např. z rozhledových důvodů.
Odpovědět
@jozkakomosny Co jsem pochopila, tak je naše ulice úzká (na jedno auto) a musí být "výklenek", aby než se zajede dovnitř, tak se neblokovala ta ulice asi...
Odpovědět
Profilova fotka
@delariva to bude spíš kvůli rozhledům a manévrům. Možná min. šířka uličního profilu? Ta je 8 m. Jestli máte nějakou studii území, svého pozemku, hoďte mi to do zprávy. Jinak na příslušný odbor Policie si můžete zajít i sama a nechat si to vysvětlit. Případně jaké máte možnosti řešení, které přijmou. Já jsem tuhle viděla hezké řešení zastřešení stání mimo dům i s roletovými vraty, v zástavbě městského typu, také počítám nesměli mít klasické ploty + garáže. Hodím vám "fotku" z googlu map pro inspiraci.
Odpovědět
Dost často to bývá v územním plánu. Například 2 parkovací místa na pozemku. To mají z důvodu, aby lidi neparkovali na komunikaci. Oni tam stejně budou parkovat, pokud bude místo, ale mají i tu možnost zaparkovat u sebe. Pokud máte úzkou cestu, tak tam asi může být nějaký obecný předpis.
Odpovědět
U nás v obci má dopravní inspektorát požadavek, že nový vjezd s bránou musí být umístěný alespoň 6 m od hranice s pozemní komunikací. Lidé to řeší právě parkovacím stáním v té otevřené ploše mezi bránou a silnicí.
Odpovědět
@tulda27 bohužel teď zatím nic nemám...Určitě je ulice užší než 8 m. Byla jsem se zeptat na stavebním, ale tam nic k tomu nemají...čekáme teď na povolení, projektantka říkala ať to teď neřešíme, ať můžem začít stavět a že to budem řešit v průběhu...
Odpovědět
Profilova fotka
@delariva to místo nemůžu najít, ale až zase bude zablokovaná D5 určitě nás tudy google vezme a už si to zapamatuju 🙂. Držím palce ať se domek povede dle vašich představ.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?