Lze postavit plot v nezastavitelném území?

Ahoj, potřebovala bych poradit, zda někdo neví, jestli jde postavit plot v nezastavitelném území? Jde o louku, nad ní je RD, který má oplocení a jím končí i zastavitelné území. Trochu zvažujeme, že RD předěláme na dvojdomek (šlo by to přístavbou celkem dobře - vč. samostatného vchodu, topení, vody..), rozdělila by se zahrada, ale aby druhá část domku měla také nějakou plochu, tak by se udělala zahrada z louky hned pod RD.
Odpovědět
Profilova fotka
Mimo zastavitelné území by se plotit nemělo. Plot podléhá územnímu souhlasu a územní souhlas ti nevydají na nezastavitelném území. Pokud je to louka, mohl by tam být ohradník. Nejlíp si zajdi na stavební úřad, tam ti to řeknou jednoznačně.
Odpovědět
Děkuju za odpověď. Jen by se nemělo mi úplně nepomůže a na SÚ se mi zatím nechce (není to až tak aktuální, možná za rok/dva)) :) Ohradník nechci, chtěla bych to oplotit a udělat klasickou zahradu. Protože pro 2 rodiny by stávající zahrada byla malá a šlo by to hezky využít. Někdo další zkušenost nemá?
Odpovědět
Profilova fotka
@jowana Řešili jsme podobný problém - plot v nezastavitelném území. Našel se ale fígl - změna parcely na sad - sad lze oplotit :-) Další možností byla ohrada.
Odpovědět
Profilova fotka
V nezastavitelném lze tzv. "pastevní hrazení", což jsou dřevěné kůly a dvě dřevěné desky mezi ně. U nás takto lze povolit, ale ještě do toho mluví CHKO. Nevím, jak to máte na vašem úřadě rozdělené, ale nejlepší informace dostaneš na územním plánování, protože jde především o to, co je dáno územním plánem - co lze v nezastavěném území :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?