Stara cihlova zed

Zdravim vsechny, poprosim vas o radu.Mame starou cihlovou zed mezi pozemky se sousedkou.Slouzi jako clona mezi dvorky a jako operna zed,protoze sousedka ma pozemek nize nez my.Ta zed ma u nas na vysku vsude 2m a u sousedky ma cca od 2,3m postupne do 3m a dlouha je cca 10m.Problem je ten ze je uz dosti vyhnuta k sousedce a vzhledem k tomu ze na pozemku stavime tak bych to rad vyresil ted, nez to pak resit po upravach pozemku az spadne.Vedle zdi v pravo i vlevo je pletivo.Nejdrive jsem si rikal ze bych to oskrabal a nahodil,ale nevim jestli to ma vubec cenu,spis ne si myslim.Dalsi varianta je to zbourat po uroven meno terenu nebo lehce pod teren dat tam jednu dve rady ztraceneho bedneni a do toho zabetenovat sloupky na plot a natahnout pletivo a kdyztak si tam dat tu zelenou plachtu a mel bych krasne vsude jen pletivo, ted otazka jestli to muzu takto udelat a ztraceny bedneni dat vlastne jeste na cihly,protoze kdybych mel tu zed zbourat az na zaklad coz vubec nevim v jakym je stavu a navic tam je blbej pristup protoze tam vede nejaka roura u sousedky na odtok vody pri vetsich destich z pole atd, takze bagrem tezko nejspis.Jinak ta zed ve spodni polovine je celkem rovna.Otazka zni, mohu udelat jednu radu ztraceneho bedneni na cihly? Ze tam dam maltu na ty cihly, do toho posadil bedneni a vyrovnal a zalil to betonem, nasazel zrovna sloupky na pletivo? Idealni by bylo to asi nejak provazat roxorama s tou spodni z cihel? Ale vrtat do cihlove zdi? Nenarusim statiku? Ta zed tam je hodne dlouho,hledam nejake reseni abych to nemusel cele bourat a delat nove zaklady.Prikladam foto zdi, z tohoto uhlu neni videt nahnuti k sousedce.Dekuji mnohokrat za rady.
Odpovědět
Omítkou to už nezachráníte, takže zeď rozebrat a buďto znovu vystavět od vyklenuté části zpět, nebo rozebrat az na základ, i toho ideálně mrknout jak je hluboký a ze základu to vynést do požadované výšky ZB ( navrtat základ a propojit roxorem se ZB) a do něj klidně ty sloupky. Určitě ne ZB na cihlu, protože tu opěrnou část vám bude pořád dělat ta cihla kterou tlak může vyhnout i ve spodní části když vám tam při stavbě přejede nějaká těžká technika a vyhne vám tím i ty nové šary ZB na ni a budete zas na začátku
Odpovědět
Dobre,dekuji.Zed pujde dolu, zaklad vypada po obkopani dobre - je vysoky a prijde na to navrtat ztracene bedneni (provazat roxory - navrtat).Prijde tam jedna az dve rady ztrac.bedneni(dle terenu bude stacit jedna nejspis po cele delce) 25x25x50 a do toho se zalijou zrovna sloupky a natahne se pletivo, snad to tak muze byt, kdyby napiste nekdo co a jak 🙂.Dekuji mockrat.
Odpovědět
@flumon ideální řešení, bez dalších rizik. Jediné co mě tady ještě úplně nesedí je to, že pokud dáte jen jednu řadu ZB, tak budete mít plotové sloupky zabetonované jen 25cm.. obvykle se dává 50cm
Odpovědět
Ano, lepsi by bylo asi vice no, ale taky to uz tak mame udelany tak jinde a udelali jsme to aspon jeste tak ze jsme navrtali roxor, vylejt betonem ztrac.bedneni a na roxor jeste nasadit sloupek a idealne jeste nalejt beton do sloupku(alespon cast) a myslim si ze se to taky lepe zpevni a vypada to ze dobry zatim no 🙂.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?