Stínící tkanina na plot, kde sehnat?

Profilova fotka
Kde sehnat nejlépe? Skutečně je mezi nimi nějaký kvalitativní rozdíl? Potřebuji cca 50m, abych odstínil sousední bytové domy a tenisový kurt. Živý plot bude růst minimálně 5 let, tak něco, aby to aspoň těch 5 let vydželo :-) Díky za nápady ;-)
Odpovědět
1
2
@kota01 Tkaniny běžně prodávané mají různou hustotu = různá "průhlednost". A od toho se povětšinou odvíjí cena...
Odpovědět
Profilova fotka
@fotrtom Ano, to jsem vyčetl. Ale někteří prodejci preferovali svou tkaninu před konkurenční, že není tak kvalitní jako jejich a za pár týdnů se potrhá. Myslím si, že to leze z jedný fabriky, naprosto stejný materiál. Dokáže mě o tom někdo přesvědčit?
Odpovědět
Profilova fotka
@kota01 já dávala letos jen na pár metrů na plot...myslím 90% zastínění...funguje to dobře,delší zkušenost nemám,ale bohužel zrovna tato má nádech do modo-zelena,takže to dost křičí v zeleném okolí...takže i tohle je třeba si pohlídat...já osobně to tedy na jaře sundám,nesrovnala jsem se s tím vnitřně,ale chápu,že třeba někdo to tak negativně nevnímá... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@gigi2 No, mě právě těch 90% přijde taky hodně, člověk je pak jak v krabici a ne na zahradě. Na druhou stranu je nám na zahradu a tedy přes okna i do baráku vidět odkudkoliv. Jak zahrada zaroste, tak to tam být nemusí,ale teď asi jo.. Já myslel na nějaký menší procento... 75% třeba. Sice to jde prokouknout,ale už ne tolik... Viděl jsem i jinak barevné.... třeba do hněda,ale ono je to pak už asi jedno...
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý dotaz, taky mě to zajímá, jsme rohový pozemek a ráda bych aby kolemjdoucí neviděli v létě vorvaně u bazénu :-D moc se mi to nelíbí, ale jak píše @kota01 , než to zaroste něco to chce.. Ani nevím která ta barva je nejméně násilná, všechny mi přijdou jak pěst na oko :-N
Odpovědět
Taky to budu na jaře řešit, u nás se jedná pouze o část oplocení, vede nám kolem domu cyklostezka a právě tuto část potřebuji odclonit. Mně se právě moc ty zelené plachty nelíbí, má někdo zkušenost s rohožemi z přírodních materiálů? Je to snad bambus nebo něco podobného.
Odpovědět
Profilova fotka
@kota01 já zkoušela 60 a 75 a to mi nic neřešilo...ta 75 byla samozřejmě lepší,ale bylo přes to vidět přes následující dva pozemky krásně,o 60 ani nemluvě...hnědou jsem viděla u někoho na zahradě,zakomponovaná byla hezky...
Odpovědět
@kota01 @rowan @danadan Také jsme to řešili, nakonec jsme dali proutěné díly. Máme to čtvrtým rokem, zatím v pohodě, jsme spokojeni - je to takové "přírodní". Mám nafoceno v albíčku, tak pokud chcete, mrkněte.
Odpovědět
Profilova fotka
@aneri53 díky! Máte to moc krásný a to proutí vypadá fakt hodně dobře, ale když to počítám k nám tak to by byla pálka :-( a to máme malý pozemek.
Odpovědět
@rowan My to máme jen u bazénu - 10 ks po 150 cm, takže 15 metrů a stálo to 6.750,- Kč.
Odpovědět
Profilova fotka
@aneri53 my ho budeme mít v rohu kde jsou přesně ty dvě cesty, takže u nás by to bylo víc :-/
Odpovědět
@kota01 my máme umělý živý plot, nevypadá to špatně, máme to od loňska a není přes to skoro vidět :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@kota01 máme tmavě zelenou, 90% zastínění a stejně to není úplně neprůhledné.Takže když už to mít na plotě, tak míň % bych určitě nebrala. Máme toho nějakých 35-40m? a vyšlo mě to i s poštou asi na 1,8tis. Není to nic na oko krásného, připomíná mi to fakt tenisový kurty :-D ale do tý doby, než vyrostou stromku u plotu, to hodlám s radostí tolerovat a jsem spokojená 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@aneri53 můžete mi prosim poslat foto plotu nejde nic videt v albu
Odpovědět
@luciana55 Mrkni, už to půjde. :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
Ahoj všem, chci obnovit diskuzi. Jelikož máme pozemek bez sousedů (zatím) a zeleň se bude teprve sázet, budu na podzim řešit jak nás schovat před zvědavci. Délka bude minimálně 60 metrů, proto bych byla ráda za vaše zkušenosti. Jak jsem pochopila z diskuze, tak méně než 90% neprůhlednosti nebrat. Celkem se mi zalíbila barva písková, jelikož máme takovou i fasádu. Díky za zkušenosti a budu ráda i za fotky.
Odpovědět
@wasilly Jedna rada, okrem stinivosti si vsimaj aj hustotu tkaniny. Nie je 90% ako 90% :)
Odpovědět
Profilova fotka
@deto_oesya díky za radu
Odpovědět
Profilova fotka
@wasilly tak já přemýšlím také o nějakém zastínění, ale zrovna si sousedi koupily novou stínící tkaninu "zelenou" což je podle mě hrozné. No uvidím jak se domluvíme já mám vybranou RATANOVOU ROHOŽ Z TECHNORATANU trošku dražší varianta ale je to moc hezké a vypadá to moderně. A navíc na zahradě ratan máme a je na vyběr ze spousty barev.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
jen obnovim tema, ještě nějaké doporučení? nebo nopak co nebrat na zstínění pletiva? děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojte, chci se zeptat, máte někdo zkušenost, že by vítr poškodil plot, když je na něm stínící tkanina? Chceme dávat tkaninu na boky pozemku a dozadu vysadit thuje. Máme objednáno 90%, výška 160 cm, sloupky plotu jsou 230 cm dlouhé, z toho zabetonováno 70 cm v zemi. Zajímá mě vyloženě, jestli hrozí, že by silnější nárazy větru mohly plot vyvrátit, vím, že to není nejhezčí varianta, ale zatím potřebujeme kvůli aspon troše soukromí a taky aby nám nelítal bordel ze stavby od sousedů ... děkuju moc
Odpovědět
Profilova fotka
Opravdu nikdo žádné zkušenosti? Nebo aspon prosím postřehy, když je silný vítr, jak se tkanina na plotě chová?
Odpovědět
@monicka_m co jsem si všimla tak lidi tam mají prostřihy, aby to nemělo takový odpor
Odpovědět
Profilova fotka
@monicka_m sousedi mají takovou tu zelenou plachtu, tkaninu a i když u nás teda hoooodně fouká tak ji mají nepoškozenou. Mají ji ale přichycenou i uprostřed k lanku.
Odpovědět
Profilova fotka
@angie.shy aha,dekuju toho jsem.si nikdy nevsimla a prostrihy myslite prosim jak?Jako nejake dirky?Ale jak velke nebo po jak velke vzdalenosti?
Odpovědět
Profilova fotka
@ivvulinka no poniceni tkaniny bychom jeste zvladli,hlavne aby to neponicilo plot :-D a ten teda i pri tech vichricich co byvaji posledni dobou v lete drzi?A maji prosim taky klasicke pletivo?
Odpovědět
@monicka_m asi záleží na hustotě tkaniny, co jsem třeba viděla, tak jedni to mají v každém, nebo každém druhém poli, takový prostřih ve tvaru U o velikosti cca 15x15, jako že je to prostřižené, ale není vystřižený čtverec. Takže při bezvětří je zastínění zcela zachováno... nevím do jaké míry je to účinné.
Odpovědět
Profilova fotka
@monicka_m jj mají pletivo, hledala jsem nějaké fotky a můžu ti poslat,
Odpovědět
Profilova fotka
@monicka_m
Odpovědět
Profilova fotka
@monicka_m no tak to nepoznáš, fotka je moc malá, tak tě nasměruju jinam: http://msirec.rajce.idnes.cz/nas_dome... http://msirec.rajce.idnes.cz/nas_dome... mají už tak druhý rok, i přes zimu a plot stojí :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?