Odpověď na příspěvek od roman21391:
Ahoj, Obnovím téma po x letech. Vzhledem k tomu z… @roman21391 podívejte se do manuálu u těch slim bodovek, někde mají nakreslený, že má být kolem světla v prostoru stropu mezera, kvůli větrání. Každý výrobce to má jinak.Odpověď na příspěvek od roman21391:
Ahoj, Obnovím téma po x letech. Vzhledem k tomu z… @roman21391 To že sa normálne nehrejú neznamená, že sa hriať nebudú, keď ich zakryjete dekou z izolácie. Ja by som to na dotyk s fóliou nedával. Slim verzie sú skvelé, keď ich chcete dať zrovna tam, kde je profil.Odpověď na příspěvek od alda33:
@roman21391 podívejte se do manuálu u těch slim b… @alda33 @roman_ oba máte pravdu a vím o tom. Bohužel konstrukce stropu je v mém případě něštastná z hlediska prostoru, ale to není předmětem diskuze. Jinak to bohužel udělat nešlo a prostě například v chodbě nebo v kuchyni jsou bodovky mnohem hezčí než přiznana světla. Tudíž jsem se vydal touto cestou. Koupil jsem tyto slim bodovky které mají výšku 2cm. Kabely jsem si přivedl přesně na místa potřeby. v SDK jsem před zaklopením vykroužil požadovaný otvor kabel se provlekl manžetou z EPDM kaučuku s lepicí náplastí s akrylovým lepidlem Místo nad bodovkou jsem ještě přelepil ALU páskou s odolností teploty 120 stupnu nad SDK jsem zasunul trafo a 4 kousky 2 sdk destiček na sobe položených tím jsem folii v místě bodovky oddálil o 2,5 cm a vznikl jakýsi prostor kam se muže uvolnovat teplo. Toto jde udělat v místě kde má folie vůli a není blízko profil. Samotná folie ma odolnost do 70 stupnu celsia ale nad bodovkou jsem ještě přelepil tou ALU páskou na 120 stupnu. možná to není nejoptimálnějsí řešení, ale parotěs nad sdk zůstal v celku a nepoškozený, udělal jsem malou větrací mezeru, hliníkový tělo led bodovky se ničeho nedotýká a ještě jsem parotěs pojistil alu páskou proti teplu. Nevím kolik taková led bodovka 6w muže mít teplotu ale řekl bych že max do 80 stupnu si myslím. Myslím, že by to mohlo fungovat fungovat. Jediné co je možné, že bodovka nenasvítí tolik co by měla a odejde dřív a bude se muset koupit nová, ale zase jak dlouho svítíte v chodbě nebo v kuchyni? za jakýkoliv Váš případný návrh nebo ještě radu na zlepšení budu velmi rád.Odpověď na příspěvek od roman21391:
@alda33 @roman_ oba máte pravdu a vím o tom. Bohu… @roman21391 když dělám někde bodovky, tak to chystám takhle. Kastl z sdk je oblepen parozábranou