Koupelna v podkroví

18. bře 202370

Dobrý den,
připravujeme se na schůzku s instalatérem a bude třeba už vědět kde a konkrétně jaké zařízení (rozměry vany, umyvadel, typ wc apod.) budeme chtít v koupelnách. Nyní řeším koupelnu v podkroví. Měl by někdo nějaké připomínky nebo návrhy jak ji dispozičně zařídit? Zda by nám to takto podle projektu vyhovovalo? S jakým typem wc jste spokojeni? Klasické kombi nebo závěsné (u toho se bojím případné opravy, kdyby se něco porouchalo, jak se postupuje - zda se pak nemusí odřezávat stěna apod.). Nejsem si ani jistá rohovou vanou, možná bych raději klasickou obdélníkovou. Děkuji za rady a přeji hezký den

• @verys  rohová vana je už trošku retro🙂 Ve vašem projektu je nakreslená nejspíš jen proto, aby vyplnila nesmyslně velkou koupelnu.

• @verys  osobně bych dal WC zvlášť a jinak ještě využil zbytečně velkou koupelnu třeba přidat sprchový kout. Co se týče přímo WC tak záleží na vás co se vám líbí vic jestli zavěšené nebo jiný typ oba se dají opravit ikdyz u zapuštěného je to horší.

• Rohová vana už je sice trochu retro, ale na jedné nemovitosti ji máme, ten sedací typ (cca z roku 1990-2000) a je to úplně super. Mnohem pohodlnější, než dnešní úzké vany.

• Sponzor fóra
  • Ta koupelna sice vypadá obrovská, ale bude z větší části pod šikminou a tam se dospělý ani nepostaví. Už ta vana je na hraně pohodlného vylézání.

• @puhelin  právě to také řešíme, pohodlnost při vylézání z vany, to samé mě napadlo u wc naproti... bylo by pro mě nejideálnější si místnost přímo prohlédnout než rozhodneme jak ji zařídíme. Lépe bych si to představila, než takto na papíře.

• @verys  Zkuste si to vymodelovat z papíru. Vyrobit si ten prostor a k tomu model vany, WC, dospělého člověka atd. My bydlíme v podkrovním bytě a přestože má 145 m2, není možné ho standardně zařídit. Já jsem vysoká jen 159 cm, ale můj muž má skoro 190 cm. Spousty věcí jsem se musela vzdát. Sprchujeme se ve vaně, sice nad sebou máme sprchovou hlavici, ale vše se nevešlo ideálně. V podstatě jsem nejprve rozmístila nábytek, sanitu atd., ať se to dá používat dospělým člověkem a pak jsem okolo toho nakreslila stěny, ať to vyjde.

• Závěsné WC se používá desetiletí a naprosto standardně i v komerčních budovách kam chodí denně tisíce lidí,toho bych se zrovna nebál.

Přidej příspěvek

Nenašli jste co jste hledali?

Hledat pouze v názvech témat