Montáž SDK na palubky

Dobrý den, chtěl bych se vás zkušenějších zeptat, zda-li je možné v podkroví na strop jakožto podhled instalovat nejprve palubky a až na palubky instalovat příčky SDK, nebo je nejprve nutné udělat v podkroví příčky SDK (v našem případě přikotvit SDK profily na OSB desku jakožto podbití kleštin) a následně instalovat palubky a dorazit k SDK příčce? Poté ještě druhá otázka, je nějaký výrazný problém instalovat palubky před vylitím podlah? Bylo mi řečeno, že instalovat palubky by bylo vhodné až po vylití z důvodu vzlínání vlhkosti z betonu do palubek a možnost následného plesnivění apod. Ale zase si říkám při intenzivním větrání by to snad problém nebyl... Díky za odpovědi
Odpovědět
Odpovím na druhou otázku Až po vylití, se vám zdá, že větrání by mohlo pomoct, ale to je několik set nebo tisíc litrů co je v podlaze, když se lije, když si vezmu že k nám přijelo tehdá jestli 6 nebo 8 mixů..... To máte nepřeberné množství vody
Odpovědět
Profilova fotka
@majkl1993 to jde o nový dům, nebo starý dům? Když by jste dělal prvně příčky o kolik by pak byl snížen strop u příček? Teoreticky, když uděláte prvně palubky a za pár let budete chtít např. jiné, tak je budete muset u příček nějak uříznout. Když uděláte prvně příčku, tak budete sundávat a měnit kus za kus.
Odpovědět
@alda33 Je to novostavba - masivní roubenka. Strop bude stejný ať už se udělají první palubky nebo sádrokarton, výška stropu bude stejná, 2,5 metru. Ano máte pravdu, v případě že by byly nejdříve udělaný palubky, tak by se musely v případě výměny uříznout, jelikož sádrokarton by byl zakotven na nich. Řeším to proto, protože už mám palubky nastěhované v patře (asi 120 m2) , a nechtějí se mi nosit zpět do přízemí. Proto přemýšlím, že bychom je instalovali jako první před sádrokartonem. Možná jsme schopni je instalovat tak, aby byly těsně vedle začátku SDK příčky,to si lze naměřit,ale spíše se bojíme té vlhkostí z betonáže podlahy , aby jim to nějak výrazně neuškodilo pokud by byly přimontované před betonáži no ..
Odpovědět
Profilova fotka
Té vlhkosti bych se osobně bál, je to dřevo.
Odpovědět
@alda33 Jasně díky za názor, ale zase si říkám, že podhledy v přízemí máme z překládaných prken a to je taky dřevo, který tam při betonáži taky zůstane. Ale zase mají 2.5 cm a ne 1,5 cm jako palubka no.
Odpovědět
Profilova fotka
my meli zaklop strechy (mame pohledove krokve a klestiny) udelany pred prickama. Takze palubky po cele plose. Konstrukce pricek se pak kotvila k tem palubkam a pak se teprve delalo oplasteni. Podlahy se taky vylivaly az potom. Vlhkosti bylo opravdu hodne, ale lili jsme v lete a mohlo se celkem intenzivne vetrat a vypada to, ze to nicemu neublizilo. Nevim jakou roli hrala tloustka tech palubek - mame strop v prizemi i zaklop strechy z 28mm borovice.
Odpovědět
@jumpmans Ok, 28 mm, to je opravdu hodně silná palubka, více jak prkno. My máme smrkové palubky tl. 15 mm. Vím, že borovice snáší lépe vlhkost jak smrk. Ta menší tloušťka palubky bych řekl že možná bude mít vliv na větší možnost kroucení dřeva v případě větší vlhkosti, ale to si jen myslím.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?