Privod elektriky do domu

Dobre rano. Mam taky podla mna nezvycajny problem. Prerabali sme podkrovie a cez strechu je vedena elektrika do domu, teda kable. Vsetko sme zateplili a kable su do domu vedene cez taku ocelovu ruru (chranic) alebo neviem ako to mam nazvat. Posielam fotky pre lepsiu predstavivost, lebo to neviem spravne popisat. Podkrovie mame zateplene az do stitu, takze ta ocelova rura je viditela v interieri. Chceli sme ju uzavriet a oblozit drevom. Nas problem ale je, ze tam vznika kondenz a pri velkych teplotnych rozdieloch z tej rury kvapka voda....Neviem ako to riesit. Preklad elektriky je posledne riesenie, lebo neviem ako by sa to uz v zrekonstruovanom a zateplenom podkrovi riesilo. Posielam fotky povodne a po. Vopred pekne dakujem za akekolvek rady.
Odpovědět
Profilova fotka
Je nutné zabránit proudění vodních par (vzduchu) do trubky. Tedy to kolem kabelu vysilikonovat.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od pyramis:

Je nutné zabránit proudění vodních par (vzduchu) …
Souhlasím s @pyramis v tom, že je potřeba zabránit proudění vodních par k trubce. Dodal bych, že je potřeba zabránit nejen vstupu par dovnitř do trubky, ale je potřeba celkově zabránit přístupu vlhkého vzduchu z interiéru k celé trubce. Typicky by se to mělo řešit tak, že by trubka neměla procházet parotěsem, ale parotěs by měl obklopit celou trubku. Mezi parotěsem a trubkou by ještě měla být nějaká izolace. Přes parotěs by pak už procházel jenom kabel. Další věc na kterou bych si dal pozor, aby se do trubky nemohla dostávat dešťová voda, což by také mohlo udělat pěknou paseku.
Odpovědět
Vzhledem k tomu, že ocel je X mnohonásobněkrát lepší tepelný vodič než nějaký izolant tam bude dělat tepelný most pořád.... Ucpad to zespod je sice hezké, zároveň ale tam dojde k tomu, že předpokládám zhora není hermeticky uzavřená = Vlhko se tam bude dostávat z venku stále až se ta trubka napustí..... Takže začít tím, aby do ní nemohlo nic, ani vodní pára, mlha, nic.... Teď to máte zaklopené, ale já bych na ty kleštiny udělal nějaký ,,most" klidně nadstavit to trámem na výšku o dost více, než bude spodek izolace a tu skobu chytnul na to a trubku důle uřezal. o tu výšku té nadstávky toho trámu, aby ten třmen nebyl v kleštině, ale o kus nahoru.
Odpovědět
Dakujem
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?