Betonová podlaha nepřilnula

Ahoj, chtěl bych poprosit o radu ohledně podlahy garáže. Firma mi dělala v dřevostavbě v garáži betonovou podlahu cca 5cm s armaturou (dle projektu), která evidentně nepřilnula k základové desce a po obvodu měla při poklepu dutý zvuk (kolem stěn ve vzdálenosti cca 30cm od zdi). Na námitku firma po obvodu navrtala díry do kterých se daly hmoždinky a šrouby pro uchycení. Dále se položila dlažba. Po cca roce už dutě zní podlaha až do metru od zdi po obvodu kolem stěn (takže 40-50%) Postup práce v jednom dni byl : penetrace, z dovezeného suchého betonu vytvoření "patek" po obvodu, dále rozředění stejného betonu a vylití střední části. Vyjádření firmy je následující (doslova zkopírované) : Dlažba v garáži, respektive potěr betonu není kompaktní s podkladním po obvodu místnosti a při poklepu vydává dutý zvuk. Vzhledem k provedení ve dvou fázích – suchý beton – pomocná nivelující vrstva a tekutý dolitý do požadované výšky – vše s vloženou armaturou zabezpečuje stanovenou pevnost pro pokládání dlažeb a užívání běžným zatížením osobním vozidlem. Hlavně bych chtěl zjistit, jestli je to takto správně a nebo jestli se mám bránit. Předem díky za odpovědi
Odpovědět
Já tomu už od začátku nerozumím. Proč chcete, aby betonový poměr přilnul k základové desce, když tam musí bejt hydroizolace (IPA). Já mám v domě i v garáži následující skladbu: Základová deska - hydroizolace - folie - polystyren - betonový potěr Polystyren v garáži být nemusí. Pokud tam nemáte hydroizolaci, tak je to špatně a bude Vám to vlhnout.
Odpovědět
Mám jinou skladbu základové desky, hydroizolace je už v základové desce. základová deska - hydroizolace - železobetonová vrstva - nyní řešená 5cm vrstva v gáži (v domě folie, polystyren,....) Takto je to dle projektu.
Odpovědět
Vzhledem k tomu, že mně betonový potěr (cca. 6 cm) leží v garáži na polystyrenu a není na ničem přilnutý, tak bych neviděl problém v tom, že to nemáte ani Vy přilnutý.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?