Dřevěná podlaha v koupelně, máte někdo?

Máte prosím někdo dřevěnou podlahu v koupelně? Nechci už dlažbu, protože mě to v létě a vlastně celých půl roku, kdy netopíme, studí na nohy - chodím ráda bosa nebo v ponožkách. V novém rd bude všude na chodbách i v kuchyni dřevo, jen nemám zkušenosti s podlahou v koupelně. Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Vinylová podlaha. Sice není dřevěná, ale dělá se v dekoru dřeva- Je velice odolná, teplá, dobře se udržuje a vypadá krásně ! Já ji taky chci do koupelny :-)
Odpovědět
Profilova fotka
určitě existuje alternativa dřeva .. bohužel nevím, co to bylo, ale kam jsme chodili na plavání s dětmi, tak v "čekacím prostoru" (prostor mezi sprchami a bazénem - tedy velmi zátěžový a vlhký, nehledě na to, že se tam občas nějaké dítko počůralo) bylo na podlaze něco teplého s dekorem dřeva... už se tam nedostanu, takže se bohužel nezeptám, co tam mají... jinak mám taky problém se studeným od nohou, ale v koupelně a na záchodě dlažbu dáme, budou předložky (ještě nejsem pevně rozhodnutá jaké, zatím jsme mívali pěnové PVC), nejen kvůli teplu ale hlavně kvůli uklouznutí, takže to co je pod nimi mne netíží ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
zkus quick step
Odpovědět
Profilova fotka
hojky :) do koupelny se muže dát dlažba s elektrickým vytápěním,,, :) ale když chceš dřevo, myslím, že není problém, ale vybrat nějaký modřína zatřít lodním lakem :) tak to budeme dělat my, pod dřevo ještě nějakou izolaci, a bude... Co podlahové studio, neporadí? když chceš teplou nekeramickou voděodolnou podlahu? :)
Odpovědět
Profilova fotka
pocit ze dřeva nelze nahradit, tudíž doporučuji masivní podlahu z teaku. pokud dáte ještě desku z teaku pod umyvadlo a třeba pouze bílé obklady, máte krásnou elegantní koupelnu, která Vás bude mile překvapovat i za 30 let
Odpovědět
Děkuju za tipy. Podlahový vytápění máme, ale běží jen s topením, takže půl roku dlažba studí. Předložky taky máme, ale už mě nebaví po nich skákat :-). Xajanecková: to je přesně moje představa, na zemi dřevo, na stěnách jen bílé obklady a jednou doladím ručníky, květináče ... do zelena, za 3 roky zase do žluta :-).... Zkusím zjistit cenu teaku, snad to nebude majlant :-)..
Odpovědět
taky bych rada "nedlazbu" do koupelny. nejvic se klonim k vinylu, ale muz me zrazuje, ze je s tim malo zkusenosti, ze mokro muze delat problemy :( nemate ji nekdo?
Odpovědět
@sabulka Píšeš, že budete mít dřevo i v kuchyni, můžu se zeptat, jaké a s jakou úpravou? Taky bych to chtěla, ale moc info o tom nemám. Děkuju.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@kasha máte už hotovo? Uvažuji nad pravým dřevem (dub) do koupelny na podlahu. Četla jsem, že by mělo jen postačit natřít dřevo olejem, tak nevím ... ráda bych znala tvoji zkušenost, muž mi dřevo do koupelny rozmlouvá, že nám nevydrží celý život.
Odpovědět
Profilova fotka
@ivuskaa :-D, duležitou otázkou bude, s jak dlouhým životem počítáte :-D, kombinací všech možných situací jsme se nahoru do koupelny ještě nedostali, tedy k podlaze, ale po zkušenostech s dřevem, neměla bych žádnou obavu ohledně dřeva,,, ale kvalita se objeví, dub a modřín je super,,, záleží jaký prostor je na tloušťku podlahy,,, máme venku masivní prkna, 5cm modřín. trochu se to sice povlnilo, ale co už. Dřevo je dřevo,,, na druhou stranu mi začíná chlap říkat, že tam stejně dáme dlažbu, nebot muže pod ní umístit elektrotopení, které dlažbu zahřeje. A další možnost je korek, který je teplý a tenký :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ahoj, rád abych obnovila téma.. Uvažujeme také o dřevěné podlaze do koupleny a ráda bych znala další postřehy a zkušenosti od těch, kdo jí mají... Je tu někdo takový ?
Odpovědět
Pokud chcete dřevo do koupelny tak je k tomu určené toto: JASAN MOCCA NATWOOD cena 3049 Kč/m2 bez DPH nebo DUB CARAMEL NATWOOD 2519 Kč, je to přímo pro vlhké místnosti a jedná se o výrobce tilo. Když tam dáte třvrstvou dřevěnou podlahu dub nebo jiné dřeviny tak se Vám to zkroutí.
Odpovědět
Článek se načítá
Radši bych tam hodila něco v dekoru dřeva než přímo dřevo.
Odpovědět
A co termizované dřevo? Sice to píšou jako dřevo na terasu, ale snad by mělo fungovat i v koupelně ne? :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
hrajeme si s představou položit v maličké koupelně u ložnice obyčejné hrubé podlahové fošny, v místě sprchovacího koutu vybrousit "prohlubeň" a celé to zalít epoxidem. V místě nejhlubšího bodu jednoduše udělat odtok a vyhnout se tak lištám, vaničkám, dvířkům, plastovým koutům... Nebude tam podlahové topení, vzhledem k malému prostoru to snadno vytopí otopný žebřík na ručníky. Nemáte někdo praktickou zkušenost s epoxidem? Je to reálné? Díky za všechny názory a zkušeností s pryskyřicí.
Odpovědět
Profilova fotka
A co marmoleum? Kamos ma v koupelne na podlaze i stenach a super
Odpovědět
@margot_ka díky za tip, ale trváme na dřevu. Debatujeme jen nad povrchovou úpravou a kromě pinterestu jsem k epoxidu moc nenašla ;-). U nás se používá např. do kamenných koberců a dá se běžně koupit v hobbymarketech.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
@madejuli ja budu davat masivni dub natreny olejem, zrovna resim hydroizolaci, jelikoz to budu sroubovat k OSB deskam, prijde mne ta hydroizolace na nic, nebot ji narusim temi vruty a navic jeste v rozich ma byt dilatacni spara, takze ta voda by tam stejne zatekla ze by drevo nevydrzelo bych se nebal, beznou vlhkost zmakne, kdyz se tam trochu vody vyleje a hned se to utre nemuze se nic stat a pokud si clovek necim vytopi koupelnu, je to asi jedno voda si zatece kam chce
Odpovědět
@geodett a proc to na to osb neprilepis? To je urcite trvanlivejsi a nevrzave reseni. Pokud ale budes vrutovat tak pres vrut ti to neprotece. Zeptam se ale jak chces resit diletaci? Lištami nebo treba korkem?
Odpovědět
Profilova fotka
@macron v jistych mistech neni podlaha uplne nejrovnejsi takze lepeni mne prislo ze se to neudrzi, ale jak uz jsem psal v koupelne by to slo tam je to rovny dilataci no necham tam mezeru a cim ji jednou zakreju to nevim, to ted neni aktualni :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?