Jak se zbavit parket?

Prosím pomoooooc, nechci v bytě parkety, tak jsem přemýšlela jak to udělat a napadlo mě, že oddělám parkety na tu desku dám osb desku a na to vinyl. Nebo víte co je pod těma parketama? Co se vám osvědčilo. Díky za každou radu.
Odpovědět
@vlna1 Taky jsem měla parkety...kdyby nebyly v tak hrozném stavu, zrenovovala bych je, ale byly děsný:) Každopádně - já je měla přitlučený, takže "páčidlo" a jednu po druhý ven - ono nebyla přibitá každá, ale tak každá třetí cca...vyrvat bylo docela v pohodě...pod nimi byly vedle sebe ložený prkna, ty jsme zlehka vyčistili (oluxovali od bordelu co tam za ty desítky let napadal..), na ty přišly osb desky a na nich je laminát...je to úplně v pohodě....ale taky můžeš mít aprkety lepený...což se dělalo třeba v panelákách - na beton se dal asfaltový pás(myslím tedy..) a na něj se pak plošně lepily parkety.... tak to má kamarádka...ta si je zrenovovala...protože neměla takový boule, jak já :)
Odpovědět
@misadan děkuji za radu , vypadá to ,že tam je taky nějaká deska pod parketama, tak jsem to chtěla taky vyrvat , na to dát osb desku a na to lino, ale mám strach, že jakmile to začnu oddělávat, že to nemusí tak dopadnout jak jsem chtěla, nevím jak zjistit na 100% jestli je tam ta deska. Taky jsem si říkala, že to jenom nechám zatmelit, výstupky zabrousit a položit lino, no nevím co bude lepší
Odpovědět
@vlna Tot dycky otazka, co se objevi :) My v druhym pokoji meli predtim lino a chteli sme laminat vsude...lino slo pryc - pod nim desky, kktery taky, aby se to snizilo a hled..pod nim dalsi lino a v kousku dlazba...tze taky pryc a pod tim konecne prkna, na ktery uz sme pak dali tu plovoucku....
Odpovědět
Profilova fotka
My máme pod parketami (v panelákovém bytě) hobru a pod tím jakýsi škvárový písek, kdybychom dávali parkety pryč, tak by to šlo pryč kompletně i s tím pískem a pak by se teprve dávaly nějaké desky či jiný podklad.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?