Jak vyrovnat podlahu

Dobry den, chtela jsem se zeptat. Odstranili jsme dlazbu a remeslnici nam nivelacni smesi vyrovnali podlahu - ale bohuzel se to moc nepovedlo, jsou tam rozdily nekolika milimetru az 1/2 cm ... ted kdyz chodim po podlaze (vinyl) tak to ruzne klape a houpe se to. Je nejaka moznost to vyrovnat - ale ne znovu to nivelacni smes, uz tam to davali dvakrat a uz je podlaha vysoka. Je to velky prostor 40 m2. Da se to nejakym pristrojem vyrovnat / zbrousit? Velice dekuji
Odpovědět
Dobry den, chtela jsem se zeptat. Odstranili jsme dlazbu a remeslnici nam nivelacni smesi vyrovnali podlahu - ale bohuzel se to moc nepovedlo, jsou tam rozdily nekolika milimetru az 1/2 cm ... ted kdyz chodim po podlaze (vinyl) tak to ruzne klape a houpe se to. Je nejaka moznost to vyrovnat - ale ne znovu tou nivelacni smes, uz tam to davali dvakrat a uz je podlaha vysoka. Je to velky prostor 40 m2. Da se to nejakym pristrojem vyrovnat / zbrousit? Velice dekuji
Odpovědět
To byli asi velcí "odborníci" když nejsou schopni vylít rovně nivelačku ani nadvakrát. Odsekat a znovu. Zbrousit to jde ale rovinu tím nedosáhnete. Pod click můžete dát podložku cca 2mm to taky trochu pomůže.
Odpovědět
@evitagarcia třeba takto: https://www.youtube.com/watch?v=guXf4... Problém je, že broušení je drahé a pracné. Nemůžete reklamovat špatně odvedenou práci ? Nivelačkou to samozřejmě jde vyrovnat, ale musí se to umět. Nejde ji jen nalít na podlahu a spoléhat se, že se srovná sama.
Odpovědět
Zkouseli jsme reklamovst, ale delaji velke problemy a uz na to nemame nervy. Ted se vymlouvaji na corona vir. Souhlasim, byli to Odbirnici s velkym O, ale uz ze stalo Mame tam podlahove topeni. Pujde to s tou podlozkou 2 mm?
Odpovědět
@zubr487 Zkouseli jsme reklamovst, ale delaji velke problemy a uz na to nemame nervy. Ted se vymlouvaji na corona vir. Souhlasim, byli to Odbirnici s velkym O, ale uz ze stalo Mame tam podlahove topeni. Pujde to s tou podlozkou 2 mm?
Odpovědět
@l_sekanina @l_sekanina dekuji, Zkouseli jsme reklamovat, ale delaji velke problemy a uz na to nemame nervy. Ted se vymlouvaji na corona vir. Souhlasim, byli to Odbornici s velkym O, ale uz ze stalo Mame tam podlahove topeni. Pujde to s tou podlozkou 2 mm?
Odpovědět
@evitagarcia Obvykle se udává povolená nerovnost do 2mm na 2m lati. Vy píšete o 5mm, to podložka nespraví. Co s tím ? - pokud to nechcete řešit svépomocí, tak si najděte jinou firmu - pokud svépomocí, tak bych spíše doporučil půjčit si brusku s průmyslovým vysavačem a obrousit to. Já jsem si kdysi nechal udělat nivelačku a dopadlo to taky blbě. Vrstva se loupala a bylo to křivé. Takže jsem používal nivelačku jako stěrku. Po napenetrování podlahy jsem vždycky nalil menší množství hmoty a dlouhou hliníkovou latí (trapézová lať min 2m) jsem to rozetřel po ploše (především do proláklin). Já jsem si tu lať přišrouboval na hrábě s delší násadou. S tím to šlo krásně. Druhý den jsem brusným kotoučem jen ručně zbrousil drobné nerovnosti. Po kontrole rovinnosti jsem to na některých místech ještě zopakoval. V případě svépomocné opravy záleží na tom, na co si troufáte. Myslím, že tou bruskou je to sice pracnější, ale moc nezáleží na zkušenostech a manuální zručnosti. Samozřejmě k tomu budete potřebovat dlouhé pravítko pro kontrolu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?