Lepený vinyl 2 nebo 2,5 mm?

Profilova fotka
Jsme rozhodnuti pro lepený vinyl do RD, zajímalo by mě, jakou jste si koupili tloušťku - 2 mm (nášl. 0,3) nebo 2,5 mm (nášl. 0,55)? V některé diskuzi někdo uváděl, že by příště volil i do RD nášlapnou vrstvu min. 0,55...
Odpovědět
@venouska intuitivně bych volil spíš silnější. O konkrétně jaké vinyly se jedná? Řídil bych se dle dat z technického listu (zátěžová třída, atd.).
Odpovědět
Profilova fotka
@radim83 Jedná se o značku Gerflor, na fotce je vidět štítek (fialově jsem vyznačila lepené varianty).
Odpovědět
@venouska budu-li porovnávat pouze tyto dvě, tak i ta tenčí, co se týče zátěžových tříd, je plně dostačující pro běžné obytné prostory. V podstatě splňují obě nejvyšší zátěžovou třídu pro obytné prostory. Ta silnější spadá spíš do komerčních až průmyslových prostor. Jinak by měly být shodné. Je na vás, jestli si připlatíte za odolnější. Můžete zvážit, jestli odolnější nedát třeba do zádveří místo dlažby. I tak bych osobně volil do zádveří spíš dlažbu. To už máte ale jistě rozhodnuté a zohledněné. Dle piktogramů by měly být obě vhodné pro podlahové topení, silnější vám bude trochu více tlumit teplo. Ale jestli jsem dobře počítal, tak obě jsou stále vhodné, neumím posoudit, jestli by ten rozdíl byl nějak znatelný. S jinými podlahami jsem neporovnával, takže jinak nevím, jestli je to dobrá volba. Těch parametrů podlah je samozřejmě mnohem více, než třída zatížení a teplená vodivost. Nezapomeňte si vyjednat ještě nějakou slevu a ať slouží.
Odpovědět
Profilova fotka
@radim83 Děkuji za vyčerpávající info 😉 Jde mi hlavně o to, jestli má cenu investovat do dražší varianty s větší nášlapnou vrstvou nebo jestli jsou ty 2 mm dostačující. Na jednu stranu výrobce dává záruku 12-15 let, což asi déle stejně nevydrží a jsem smířená s tím, že se jednou bude podlaha měnit, na druhou stranu já pořád něco při odchodu zapomínám a pak lítám po baráku v botách (protože opětovné vyzouvání a nazouvání bot by strašně zdržovalo 😄 ), tak abych tam zase neměla brzy vyšmydlenou cestičku... Samozřejmě o to víc doma i vytírám. Jde mi tedy spíše hlavně o to opotřebení.
Odpovědět
@venouska také občas projdu doma v botech. Ta tenčí je vhodná i pro méně frekventované komerční prostory, takže bych se nebál. Máme stejnou třídu zátěže, jako je ta tenčí z vašeho výběru. Je to jak píšete s těmi léty. Podlaha nejspíš vydrží déle, jen možná za nějakých 10-12 let bude možná znát opotřebení.
Odpovědět
Profilova fotka
je to dva týdny, co jsme byli v Gerfloru a měli jsme kliku, že místo otravený prodadavačky jsme tam chytli chlapa, co ty podlahy pro ně pokládá, takže jsme dostali vyčerpávající informace o tom, co si kam dát. Máme dítě a psa a předpokládám, že budeme občas chodit dovnitř i v botech, takže dolů do přízemí nám doporučil tu 55 a lepené dílce a nahoru do patra, kde je spíš klidová zóna, bude ta 30 nebo možná ještě ta nová řada HQR nebo Texline v roli. Nám se to jako nechce po 10 letech měnit, vybírali jsme dlooooouho a máme dost velkou podlahovou plochu, takže doufám, že to vydrží min. těch 15 let.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud bych měla patrový dům, vyřešila bych to jako @mr_falko , ale my máme menší bungalov, tak asi půjdeme do té silnější varianty, přece jen se tam budeme na malé ploše šmodrchat všichni a když jsem to počítala, tak jen při slevě 20% je rozdíl 12 tis. a manžel jako truhlář dosáhne i na vyšší slevu, takže asi už je vyřešeno. Děkuji za příspěvky
Odpovědět
Profilova fotka
@venouska nevím, kde stavíte, ale vcelku slušný slevy po registraci mají tady https://www.navafloor.cz/vinyl/(p)-ge...
Odpovědět
Profilova fotka
@mr_falko Díky za tip, Přerov není od nás zase až tak daleko, tak uvidíme 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?