Mirelon/obvodový dilatační pás s pe fólií

Zdravím. Vcera jsem dokončil pokládání podlahového polystyrenu. Dnes jsem chtěl upevňovat dilatační pás a v pondělí má přijet pan na pokládku podlahového topení a potom pánové na vylití podlahy betonem. Někde jsem se dočetl, že jsem ten dilatační pás měl položit už mezi polystyren a stěnu. Mám tedy vrchní část polystyrenu vyhazet a připevnit nejdříve ten dilatační pás nebo je to jedno a můžu ho dát až na ten vrchní polystyren/mezi podlahovku a stěnu?
Odpovědět
@vanek1m Já na radu topenáře lepil mirelon po první vrstvě izolace. Potom ten pás líp drží a nebude ho stahovat folie pod trubkama. Je dobré ho taky v rozích a koutech naříznout, aby lépe kopíroval stěnu. Řez na rohu pak přelepit izolepou. Jinak pokud zajistíte aby se pod něj nedostala zálivka trubek, tak by to mělo být jedno. A jestli budete mít systémovou desku, tak se přirazí ke stěně tou.
Odpovědět
@vanek1m Obvodový pás se pokládá před pokládkou izolace ta potom pás přitiskne ke stěně. Pás má asi v polovině navařenou folii která se slepí s krycí folií na izolaci. https://www.kmkservis.cz/dilatacni-pa... https://www.1-topeni-levne.cz/technic...
Odpovědět
@wpavel když mám vrchní část izolace(horní vrstva polystyrenu 6cm)+podlahovka 5cm+5cm beton a mám dilatační pás 10x100mm tak jsem myslel, že jde právě až společně s podlahovkou, aby ten rozměr dilatacniho pásu byl dostačující.
Odpovědět
@vanek1m Ten odkaz jsem dal jen jako příklad jak to vypadá. Dělají se i širší. https://www.kmkservis.cz/dilatacni-pa... když bude nad trubkou zalito tak 5cm tak to stačí, pás má naříznuté pásky kde se to po zabetonováni nechá lehce odtrhnout a by páska byla zároveň z betonem.
Odpovědět
@kofejn podlahovku budeme mít vedenou na systémové desky, takže to nechám jak to je a prirazime to jí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?