Nová podlahová krytina - co se současným linem?

Profilova fotka
Předem se omlouvám pokud jsem přehlédla diskusi k tomuto tématu. Budu ráda když mě odkážete. Řešíme otázku, jak v paneláku položit nové podlahy? Zda pokládat na stávající lino, nebo původní lina strhnout a připravit nový podklad. Ještě jsme se totiž napevno nerozhodli pro krytinu. Já se přikláním použít marmoleum či nějaké PVC. Rodiče by raději plovoucí podlahu. Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme pokládali v paneláku před 10ti lety na staré lino nové lino. Jen ve starém linu byly bubliny, tak je manžel horkovzdušnou pistolí rozehřál a srovnal. Je to teplejší než plovoucí podlaha a snadnější pokládka i údržba.
Odpovědět
Profilova fotka
Nás taky čeká nová podlaha a osobně bych jí na tu stávající nedávala. Jelikož je vidět, jak kvalitně se stavělo, tak jsou křivé podlahy, my máme doma třeba místama takové díry. Takže lino půjde dolů, podlaha se srovná a potom budeme dávat vinyl, od fi Novilon. :-)
Odpovědět
My jsme lina sundavali a pod nimi byl na cucky rozšlapaný nějaký podklad, který je podle podlaháře karcinogenní. My jsme teda vůbec neuvažovali, že bychom stará lina nechali.
Odpovědět
Lino jsme normálně položili na staré lino, stejně i koberec. Ani jsme nic nelepili, protože místnosti v paneláku jsou malé. Žádný problém nemáme. Naopak si laicky říkám, že silnější podlaha = lepší izolace. Podlahář by asi nesouhlasil, ale řídím se selským rozumem: když bude majitel bytu instalater - vymění všechny trubky, když elektrikář - řekne Ti, že nejdůležitější je vyměnit elektřinu, podlahář přikáže vykopat podlahu a vybetonovat znovu. Protože jsem ale švadlena spokojím se se stávajícím stavem, vyměním vodovodní kohoutky, natáhnu koberec na stávající lino a jen ušiju nové závěsy.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?