Podlaha-nezávadná, pod kterou můžu dát podlahové topení

Chtěla bych radu ohledně podlahy. Hledám nějakou zdravotně nezávadnou (takže ne PVC) pod kterou můžu dát podahové topení. Dlažbu nechci. Takže mě napadlo marmoleum, ale tam se mi zas nelíbí dekory. Poradíte nějakou alternativu? Podmínkou je, aby se nepoškrábala, v domě bude chodit velký pes :-) Díky!! ;-)
Odpovědět
No moc možností není, buď nějakou litou nebo laminát nebo dřevo a dlažbu. U balteria píšou, že tam je těch škodlivin minimum........ale člověk se přesně složení nikdy nedoví. Líbí se mi vinyl, ale PVC taky nechci. Viděla jsem nějaký druh, kde píšou že tam není PVC, ale to bylo dost drahý. Škoda že nikde nejsou moc testy, docela by mě to zajímalo.
Odpovědět
@vaveva Přesně tak :-( Dlažbu právě nechci a dřevo není na podlehovku vhodné :-( Tak budu ještě zkoušet hledat...Nechci jít do něčeho škodlivého, když tam budou děti...
Odpovědět
@page007 To jo já taky ne, o PVC jsem si početla na stránkách arniky a to teda fakt ne.
Odpovědět
Profilova fotka
@vaveva PVC = polyvinylchlorid; Vinyl = měkčené PVC @page007 my budeme mít dřevěnou podlahu a k tomu podlahovku ;-) (u dřeva sice trvá déle než se teplo přes to dřevo dostane, ale po vypnutí podlahovky zase zůstane dřevěná podlaha déle teplá než u dlažby; to teplo se nikam neztratí)
Odpovědět
@vaveva Nemáž náhodou odkaz na článek?
Odpovědět
Profilova fotka
@page007 třeba tady http://arnika.org/nebezpecne-vyrobky-...
Odpovědět
@catt82 jojo to je ono.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak o tom mě ani nenapadlo přemýšlet...chtěli jsme vinylovou podlahu. Teď se dívám, že některé jsou uváděné jako zdravotně či ekologicky nezávadné. Myslíte si, že je to možné, že mohou být i nezávadné?
Odpovědět
@page007 ahoj my mame ted skoro pul roku v predsini a kuchyni korkov plovouci podlahu Tilo a taky mame psicka a obri spokojenost.Neni sice levna za necelych 20 m2 jsme dali cca 35 tis ale vysledek stoji za to.Je tepla prijemne pruzna na nohy a je prirodni.Do pripadneho budouciho domu si ji dame take ma ji svagr v dome a pet.Pokladku na rovnou podlahu udelate sami bez problemu.
Odpovědět
Jinak svagr ma take velkeho psa v dome s kork podlahou a neni problem my mame bisonka.Mirnou nevyhodou tak jako u kazde prirod podlahy je,ze kdyz mas treba na nejakem miste na podlaze napr koberecek pul roku a pak ho das pryc tak je podlaha na tom miste tmavsi nez okolni ale za cas se to srovna.Proste pusobenim slunce svetla... Neni na ni videt drobky coz je super.
Odpovědět
Profilova fotka
@kackaj já si to prostě bohužel nemyslím... Ke změkčení PVC se používají právě ty ftaláty, které jsou zdraví nebezpečné. Některé ftaláty jsou sice už zakázané, ale v roce 2015 má začít platit zákaz některých dalších, které se dosud při výrobě podlahových krytin, tapet, samolepek atd. používají a je u nich prokázán negativní vliv na lidské zdraví. Takže pokud si dnes koupíš nějakej nezávadnej vinyl, tak v roce 2015 už bys ho třeba nekoupila, protože by byl zdraví škodlivý... Ať si každý dá domů, co uzná za vhodné, ale já bych si to domů nedala (a že byl vinyl můj hlavní favorit...) http://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zp...
Odpovědět
Profilova fotka
zdravotní nezávadnost by se pak musela hledat úplně u všeho a myslím, že byste ji našly mnohem více v barvách, v nábytku, stavebních materiálech apod. Osobně bych si klidně vinyl dala, pokud se bojíte škodlivin, tak si pořiďte rekuperační větrání....
Odpovědět
Článek se načítá
Resila jsem tento problem s jednim ekologem a biologem se zamerenim na bydleni. Rikal to, co @xajaneckova Neni treba se toho bat, pokud tomu neverim i tak, do loznic to nedavat. Nakonec to bude jen v zatezovych mistnostech jako kuchyne, chodba a koupelny. Do loznic a obyvaku prijde dubova plovoucka, olejovana, voskovana. Delali jsme teplotni test na vzorcich vybranych podlah a dub ma jednoznacne nejlepsi propustnost tepla, prakticky srovnatelnou s vinylem, ktery ma ale rychlejsi nastup.
Odpovědět
@xajaneckova @mmmk To si nemyslím. Není mi jedno, co si kupuji, proto se o složení zajímám. Pokud např. dětem nekoupím hračky s ftaláty, proč bych jim pak takovou podlahu měla dát do pokoje? Myslím, že o ftalátech toho bylo napsané už dost a rozhodně je nepovažuji za nezávadné! Hledám tu alternativu, ne obhajování vinylu...
Odpovědět
@page007 Ano, proto jsem ti psala o drevene podlaze. My ji budem mit. Mame psa a kocku, konzultovala jsem to s vyrobcem, on sam doporucil podlahu ne lakovanou, ale voskovanou a olejovanou a po par letech prebrousit. Korek je osklivy, dle myho nazoru. Nevidela jsem peknou korkovou podlahu. Navic tezky nabytek v tom dela otlaky. Dalsi alternativou je lakovany beton ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@page007 máme stejně jako @mmmk dubovou dřevěnou plovoucí podlahu na podlahovém topení a taktéž mohu doporučit. Máme konkrétně Boen Home, dub metropole, je speciálně na podlahové vytápění. Je teda normálně lakovaná, ale z hlediska poškození je jedno, jestli máš psa nebo 2 děti :-) Výhoda dřevěné plovoucí podlahy je i ta, že se dá přebrousit, nalakovat/navoskovat.
Odpovědět
@bbn Pes má právě drápy, takže podlahu poškrábe snadno... :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@page007 kvůli dětem (odrážedla, autíčka, ...) nám byla doporučena dřevěná podlaha ne lakovaná ale olejovaná s kartáčovaným povrchem (tento povrch se doporučuje i u domácích mazlíčků). Na této podlaze nejde poškrábání tolik vidět a jde snadno opravit (oproti laku). Také budeme mít dubovou podlahu, která je určena na podlahové topení (akorát ji nemáme ještě položenou :-) ) Jinak si myslím, že každou podlahu ti pejsek trochu poškodí (tak jako malé děti), ale s tím je potřeba se smířit - a nebo dej všude dlažbu a nemusíš nic řešit ;-)
Odpovědět
Mne prijde, ze daleko vic jak pes, da pohulit podlaze pisek nebo drobne kaminky natahane z venku. To dokaze poskrabat i laminaty 8-( Kdyz pes vylozene nebeha a podlaha neni kluzka, prakticky se nic moc nestane.
Odpovědět
@mmmk Jj, ale padesátikilový pes toho taky dokáže dost :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@page007 jo pes má drápy. A děti mají hračky. Řeknu ti, takové kovové auto, kostky, dětské hudební nástroje včetně paliček od bubínku,...
Odpovědět
@page007 Jo, ale veterinar treba rika, ze zalezi na postaveni nohy toho psa. Pratele maji bernskyho salasnickyho, takovy telatko asi taky padesatikilovy a jejich dubova podlaha, opomenu-li chlupy, je i po 4 letech prakticky jako nova. Oni ji maji i v predsini a tam je teda poskrabana od pisku a na schodech, jak pes chodi nahoru a dolu. Jinde fakt nic. Prave jsem to u nich zkoumala, kdyz jsme se rozhodli dat neco velmi podobneho. Jo, vlastne je dost zrychtovana podlaha v detskem pokoji ;-)
Odpovědět
@mmmk Naši to mají zas obráceně. Od psa poškrábané všude a dětské pokoje v pohodě. Bude to na stejno. Takže zkusíme to dřevo... ;-)
Odpovědět
@page007 Nasi maji poskrabane lakovane parkety, ale jen v miste, kde pes "vybira zatacku," kdyz nekdo zazvoni :-D Jinak jen takove ty provozni skrabance. Mne jeste v obchode s podlahama rikali, ze existuji nejake super tvrde a odolne laky, ale ze se to zas nehodi na kazdou podlahu, co je vhodna na podlahove topeni. Ze ten tvrdy lak to jakoby hodne uzavre, ze je lepsi ten olej a vosk. A samozrejme dubova podlaha :-)
Odpovědět
@catt82 Dřevěnou olejovanou podlahu jsme měli v celém bytě a nedá mi to nenapsat,že nic horšího na úržbu jsem nikdy nezažila. Podlahář nám to vychvaloval až do nebe,tak jsme se natěšili a po nastěhování hrůza.Vidět na tom byla každá kapka,takže okamžitě všechno utřít,to jsem dělala pořád a o vytírání ani nemluvím,to byla akce,jak mop neklouzal,pořádně jsem se nadřela.Tohle už nikdy a ani zadarmo,natož za 1700kč za metr jako jsme dávali.
Odpovědět
Profilova fotka
@kamiz u nás už je rozhodnuto ;-) (podlaha už je totiž vyrobená, jen ještě čeká na položení). Ve svém okolí mám několik známých, co tuto podlahu mají a jsou spokojení, tak doufám, že budeme i my :-) (doufám, že tady nebudu za rok psát, jak je ta podlaha na p.d :-D ) Jinak, co chceš Page007 doporučit za podlahu, když PVC nechce, vinyl a dlažbu taky ne, korek nebude s tak velkým psem asi také to pravé ořechové... Těch možností fakt moc nemá :-|
Odpovědět
@catt82 Právě... :( Včera jsme nad tím uvažovali a prostě se rozhodneme mezi dřevem a mormoleem. Tak se budu těšit na tvé zkušenosti!! :)
Odpovědět
@kamiz To jsi asi nebydlela na laminatu v dekoru olse :-D To bys pak radsi vytirala i holy beton, to mi ver 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@page007 Hlasuju pro marmoleum ;)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?