Přechod mezi vinylem a dlažbou

Dobrý den, v celém bytě kromě prostoru u dveří (a koupelny s wc) plánujeme při rekonstrukci našeho panelového bytu položit vinylovou podlahu o nášlapné vrstvě 2 mm. U vchodu jsem si naplánovala obdélník dlažby v orientálním stylu. Podle našeho architekta to ale nebude tak jednoduché, protože dlažba má 1cm tloušťku. Podle něj by pak přechod mezi vinylem a dlažbou byl problematický a lišta by dojem dlažby pokazila. Řešil jste někdo prosím podobný problém? Já ani nemůžu běžně na netu nebo v katalogu (u Keramika Soukup) nají informaci o tloušťce té dlažby. Jak jsou běžně tlusté? díky ;) líbí se nám tato dlažba http://www.keramikasoukup.cz/produkt/...
Odpovědět
Asi bych jako řemeslník (pokud bych chtěl vyhovět přání zákazníka),položil dlažby a pak doniveloval ostatní podlahy na potřebnou výšku.Ale nebyla by to levná záležitost.
Odpovědět
Profilova fotka
máme dlažbu 8mm což je asi nejběžnější až ten 1cm,a máme problém s přechodovýma lištama že budou zkopce protože máme všude plovoučku a do udoucna je to naplanovano na vinil takže rozdíl výšky je skoro 1cm,jinak se dělají podlahy anhydrit tak vysoký v každé místnosti jakábude použita nasledně podlaha
Odpovědět
@musilovaromana My to tak máme - všude vinyl, jen v koupelně dlažbu a dřevěné schody. Počítali jsme s tím už na začátku, takže se tomu přizpůsobovala výška podlahy. Na přechod jsme dávali lištu v barvě a dekoru toho vinylu. Lišty se ale dají sehnat různé, takže klidně by mohla být i v barvě, která půjde spíš k té dlažbě... Možnosti dnes jsou. Jinak u nás s tím nikdo neměl žádný problém - velkou část jsme si dělali svépomocí, těch pár řemeslníků, které jsme tam měli, stačilo instruovat, a architekt nám do toho taky nerejpal, protože to s námi od začátku vymýšlel (navíc je to můj brácha :) ) Každopádně - jde to, jen bych si před tím, než začnete řešit výšku podlah, na které se pak dlažba a vinyl budou pokládat, vybrala a možná už i koupila tu dlažbu a vinyl, abyste věděli, jak si to nastavit, aby vše sedělo. A taky bych se informovala u řemeslníků, jak drahé by bylo to řešení zvýšené a snížené části podlahy, to asi jako první, abyste měli představu.
Odpovědět
@spektrumm @hanih @ratatooy Díky za reakce. Budem rekonstruovat byt a dlažba je jen můj výmysl na ozvláštnění u vchodu. Byla by jen 180x135 cm. Kvůli tomu zvedat podlahu v celém bytě je blbost. Leda nás napadlo v tom místo to nechat nějak vyfrézovat, ale nevím, zda by to bylo možné a nestálo to majlant.
Odpovědět
Profilova fotka
@musilovaromana tak existují pujčovny brusek
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?